Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PALNIK NA PELLET MKENERGIA (MIKROENERGIA)

wojtdo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM.  

DAWNO MNIE TU NIE BYŁO .

DRUGI DOM I NOWY "WYNALAZEK" KRZACZEK SKP BIO Z PALNIKIEM PELLETOWYM MKENERGIA.

IMG_20181219_155949.jpg

IMG_20181219_160015.jpg

IMG_20181219_160028.jpg

IMG_20181219_160111.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego, jak Ci z tym regulatorem pokojowym działa, bo ja w innym budynku mam z nim same problemy. Po zamontowaniu spalanie wzrosło o 34-40% zamiast spaść. Prawdopodobnie winna jest histereza załączania kotła, która może wynosić max 1 stopień. 

Napisz coś więcej o budynku i spalaniu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z regulatorem działa ok nie ma "bidy" histereza na kotle 14 stopni. Chwilowo nikt nie mieszka - temperatura na grzejniki to 17-18 stopni i przy 0 do minus 8 w chałupie 9-10 stopni.

W module sterownika kotła masz do wyboru dwa obiegi grzewcze sterowane niezależnie i nie wiem pod, który masz wpiętą pokojówkę.

U mnie pokojówka steruje 4-drogowym zaworem i mam 2 obiegi ze sprzęgłem na dwóch pompach które chodzę non stop z racji tego, że nikt nie mieszka jeszcze (chałupa 160 m2 nie ocieplona) i coby w mniej dogrzanych pomieszczeniach coś nie zamarzło.

Od przyszłego sezonu obieg  między zaworem a sprzęgłem będzie pracował na pogodówce natomiast obiegi grzewcze przepnę pokojówkę i reg. pokojowy będzie włączał pompy , które są za sprzęgłem. - powinno się znacznie poprawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.