piop Opublikowano 6 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Trafiłem na coś tak dziwnego że pomyślałem że się podzielę. Taka ciekawostka, podłogówka wodno elektryczna z japonii. Ciekawy jestem co Wy na to. https://www.youtube.com/watch?v=L7bF13T-N0U
lechumb Opublikowano 6 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ciekawy patent. Ciekawe czy dostępny w Polsce?Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
heso Opublikowano 6 Grudnia 2018 #5 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Dokładnie to jest system koreański Z tłumaczenia komentarza pod tekstem: "Bardzo rzadko widzisz pracę kobiety." Jedną z wad systemu jest niezbyt stabilne, elastyczne podłoże, co może stwarzać problem z cięższymi meblami.
Hermogenes Opublikowano 6 Grudnia 2018 #6 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Podłoga z tektury ściany z pergaminu to czemu rurki nie mogą być gumowe z drugiej strony nie jest potrzebny wyrównawczy. Mata do spania i wiadro do s..nia tyle mebli wystarczy. poz Hermogenes
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Fajny system , warto byłoby takie coś u nas sprzedawać - bardzo dobre do remontów w blokach, z resztą do wykonania samodzielnie. Można zmienić układ po jakimś czasie lub zlikwidować bez demolki pomieszczenia. Podstawową wadą jest brak akumulacji ciepła przez podłogę. A co do montera to chętnie zatrudnię takie 3-4 osoby- będzie to tzw wartość dodana do każdej instalacji. PS Nie wiem czy wiecie że w Korei zapotrzebowanie na ciepło jest przyjmowane 100W/m2 - np kocioł 10kW polecany jest max do 100m2, kiedyś o tym pisaliśmy na forum
Tsport Opublikowano 7 Grudnia 2018 #8 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Ten element sterujący przypomina mi urządzenia do wrzucania monet jeżeli chcesz oglądać tv np. w szpitalu. Więc może jest wersja z ogrzewaniem na monety/minuty. :):):)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.