granata Opublikowano 11 Listopada 2018 #1 Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam, Posiadam 2 piece Defro. Jeden zasypowy Optima Komfort i jeden z podajnikiem Komfort Eko. W obu kociołkach jest ta sama przypadłość, tzn: - termometr elektroniczny pokazuje o 15°C wyższą wartość temperatury niż termometr analogowy wskaźnikowy. 2 różne kotły, choć tej samej firmy, w dwóch różnych miejscach z różnymi czujnikami elektronicznymi i każdy z tych czujników pokazuje więcej niż wskazówka bezpośrednio na kotle. Czy ktoś się już z czymś takim spotkał?
mafik Opublikowano 11 Listopada 2018 #2 Opublikowano 11 Listopada 2018 Tak, u mnie z 10st. ten ze wskazówkami pokazuję więcej, nawet nie zwracam na to uwagi
Gonzo19 Opublikowano 11 Listopada 2018 #3 Opublikowano 11 Listopada 2018 trzeba wziąć termometr który pokazuje prawdziwą temperaturę-jakiś skalibrowany, sprawdzony- i zmierzyć nim temperaturę, wtedy będzie wiadomo który pokazuje prawdę
breaku Opublikowano 11 Listopada 2018 #4 Opublikowano 11 Listopada 2018 Witam w dniu niepodległości naszego państwa, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego zwłaszcza forumowiczom :) Prawdopodobnie któraś z kapilar kotła jest nie poprawnie wsunięta w swój otwór może być luźna spróbuj poprawić musisz je tylko zlokalizować u mnie są tuż za sterownikiem trzebaby go bezpiecznie zdemontować i poprawić być może podczas transportu lub samej instalacji mógł się wysunąć pozdrawiamWysłane z mojego IRON_2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.