Robot16 Opublikowano 1 Lipca 2018 #1 Opublikowano 1 Lipca 2018 Witam ostatnio fachowiec który robi piece wymienił mi ślimak, ale zauważyłem po dwóch miesiącach ze z jednej strony retorty wypychany jest nie ekogroszek tylko miał czyli zgnieciony węgiel kiedy wybrałem eko z kosza zauważyłem ze ślimak jest mniejszy o 1 cm,jak rura w której jest ślimak, , moje pytanie czy tak powinno być..............
Gość Visitor1230 Opublikowano 1 Lipca 2018 #2 Opublikowano 1 Lipca 2018 Wystarczy porownac wymiary ze starym slimakiem. Nowy nie powinien mielic wegla.
Gość Oldek Opublikowano 1 Lipca 2018 #3 Opublikowano 1 Lipca 2018 Jeśli na końcu ślimaka jest przeciw zwój, to będzie mielił groch na miał
Robot16 Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor #4 Opublikowano 1 Lipca 2018 wisitor fachowiec wymienił go niestety stary zabrał a mnie nie było w domu.niestety........OLDEK a co to ten przeciwzwoj
Gość Oldek Opublikowano 1 Lipca 2018 #5 Opublikowano 1 Lipca 2018 Nie chcę "palnąć" głupoty więc może lepiej będzie jak "przeciw zwój" wrzucisz w google. Podobno poda na palnik wszystko co w koszu.
Robot16 Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor #6 Opublikowano 1 Lipca 2018 OLDEK dzięki, ale myślałem ze ktoś wie jak z tym ślimakiem powinno to wyglądać,moim zdaniem to ślimak powinien byc takiej samej wielkości jak rura w której jest może ciut mniejszy powiedzmy 1-2 mm.. luzu ale nie 1cm.....
Gość Oldek Opublikowano 1 Lipca 2018 #7 Opublikowano 1 Lipca 2018 Jasne, ale jeszcze tak na mój chłopski rozum, większy luz, to poda większego gwoździa na palnik. U mnie przeszła mufa 1/2" Sorry, to nie była mufa, to był nypel 1/2"
Gość Visitor1230 Opublikowano 1 Lipca 2018 #8 Opublikowano 1 Lipca 2018 Jak sobie przypomne swoje boje ze slimakami to rzeczywiscie. Nowy mial niewielki luz w rurze podajnika. Moze 3 mm. 1 cm to rzeczywiscie zbyt wiele.
Robot16 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor #10 Opublikowano 17 Lipca 2018 koledzy wyjaśniło się wiec przyczyna u mnie był za długi ślimak i to właśnie była przyczyna ze groch został zmielony gościu który wymieniał go po prostu nie mając najmniejszego pojęcia co wstawia,a pracował przy produkcji pieców.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.