Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ślimak podajnika

Robot16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio fachowiec który robi piece wymienił mi ślimak, ale zauważyłem po dwóch miesiącach ze z jednej strony retorty wypychany jest nie ekogroszek tylko miał czyli zgnieciony węgiel kiedy wybrałem eko z kosza zauważyłem ze ślimak jest mniejszy o 1 cm,jak rura w której jest ślimak, , moje pytanie czy tak powinno być..............

Gość Visitor1230
Opublikowano

Wystarczy porownac wymiary ze starym slimakiem. Nowy nie powinien mielic wegla.

Opublikowano

Jeśli na końcu ślimaka jest przeciw zwój, to będzie mielił groch na miał

Opublikowano

Nie chcę "palnąć" głupoty więc może lepiej będzie jak "przeciw zwój" wrzucisz w google.

Podobno poda na palnik wszystko co w koszu.

Opublikowano

OLDEK dzięki, ale myślałem ze ktoś wie jak z tym ślimakiem powinno to wyglądać,moim zdaniem to ślimak powinien byc takiej samej wielkości jak rura w której jest może ciut mniejszy powiedzmy 1-2 mm.. luzu ale nie 1cm.....

Opublikowano

Jasne, ale jeszcze tak na mój chłopski rozum, większy luz, to poda większego gwoździa na palnik. U mnie przeszła mufa 1/2"

Sorry, to nie była mufa, to był nypel 1/2"

Gość Visitor1230
Opublikowano

Jak sobie przypomne swoje boje ze slimakami to rzeczywiscie. Nowy mial niewielki luz w rurze podajnika. Moze 3 mm. 1 cm to rzeczywiscie zbyt wiele. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy wyjaśniło się wiec przyczyna u mnie był za długi ślimak i to właśnie była przyczyna ze groch został zmielony gościu który wymieniał go po prostu  nie mając najmniejszego pojęcia co wstawia,a pracował przy produkcji pieców.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.