eustachy Opublikowano 25 Czerwca 2018 #1 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Jak rozłozyć rury od co i cwu? Są różne propozycje a chcę to w miarę poprawnie zrobić. Na chudziaka dać folię, rury rozłożyć na folii, później dociąć pierwszą warstwę styro do tych rurek i na koniec druga pełna wartswa styro? Czy najpierw rury, potem na te rury folię? Ale to trochę chyba bez sensu kłaść folię na rury. Ani to dobrze nie przylgnie do rur, ani do podłoża. Jest jeszcze opcja, żeby najpierw rozłożyć folię, potem pierwsza cała warstwa styro, na to rury i na koniec docięta druga warstwa styro. Skłaniam się do pierwszej wersji, czyli folia, potem niech ułożą rury a ja sobie potem położę styro i dotnę. Boję się, że jak wybiorę wariant drugi i położę najpierw folię i warstwę styro to mi hydraulicy zadepczą ten styropian układając na nim rury. A chcę dać grafitowy 80kPa więc będzie delikatniejszy
PioBin Opublikowano 25 Czerwca 2018 #2 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Rury co/cwu ukladalem na/w styropianie pod wylewka.
teres Opublikowano 25 Czerwca 2018 #3 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Niech docinają styropian tylko pod rury, pod tym folia.
Przemyslaw85 Opublikowano 26 Czerwca 2018 #4 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jak chcesz tracić pieniądze połóż rury na chudziaku.U mnie rury od CO są w środkowej warstwie styropianu. Jedyny błąd jaki zrobiłem to rury od CWU dałem na chudziaku co powoduje mi bardzo szybkie stygnięcie ciepłej wody.Lepiej dać to wszystko w środkowej warstwie styro (u mnie 5-5-3).Co do styto to tu daje się twardy. Osobiście dałem 100 i jeszcze nic nie kicło po 2 latach korzystania.Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
krisgie Opublikowano 26 Czerwca 2018 #5 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Do zimnej wody dałem na folię o do ciepłej oraz cyrkulacji między pierwszą a drugą warstwą styro. Bruzdy wycinałem lutownicą z wyprofilowanym grotem "od łaty".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.