Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o pomoc w doborze systemu ogrzewania w nowo powstającym budynku

Darek8x9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, JacekFF napisał:

Ze ścianami działowymi różnie bywa w zależności kto je stawia. Zazwyczaj murarze dojeżdżają działowymi do jętek 

Jak są za wysoko podmurowane to się ścina piłą, albo skuwa, rozbiera nadmiar, dlatego: 

Trzeba było zacząć od izolacji poddasza wełną + folia, dopiero murować przegrody, następnie przykręcać płyty G/K. 

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej jest najpierw wymurować ściany działowe z tego względu że ocieplenie najlepiej robić na koniec po wszystkich pracach mokry. Wiadomo że folia powinna uchronić przed zawilgoceniem wełny ale różnie z tym bywa. Zresztą jak wiemy ile chcemy mieć wełny w dachu to wystarczy o tyle zjechać ścianami działowymi poniżej jętek i problemu żadnego nie ma.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, wiem budowanie to fascynujący temat - szczególnie jak się o tym plecie 3 po 3, ale temat jest w dziale o kotłach z podajnikiem więc proszę albo pisać na temat albo niech admin to uporządkuje, gdyż powstał bajzel.

Opublikowano

To założyciel wątku, powinien się wypowiedzieć, czy te dodatkowe wiadomości są mu potrzebne. 

Opublikowano

Mimo wszystko posty były odpowiedziami na moje pytania. Jeżeli temat się zbyt rozszerzył, proszę o przerzucenie do innego działu.

Lecz jeżeli koledzy dalej będą chcieli prowadzić ze mną dyskusję niedługo wątek wróci do swoich założeń. Czekam na wycenę kolejnego hydraulika i powiem szczerz że pokładam w nim nadzieję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.