Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Metalfach Classic Seg Plus Platinum 17Kw

fotopasjajelcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jaką wskazuje teraz temperaturę ?

Opublikowano

teraz jak go podłączyłem spowrotem jest e7871cc0cebe611291686b27a0e56adb.jpg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Teraz wskazuje dobrze, może przypadek. Przestaw temp. mieszacza na wyższą.

Opublikowano

Odłącz go i zmień temp. mieszacza,

Opublikowano

będę musiał wyłączyć sterowanie pogodowe mieszacza by to zmienić inaczej nie mam możliwości edycji rozumiem że wyłączyć i zmienić z tego co pamiętam było ustawione 40C

Opublikowano

OK. Trzeba spróbować. A czy ten siłownik ma jakąś diodę pokazującą załączone zasilanie ?

Opublikowano

zmieniłem temp mieszacza z 40 na 50 C odlaczony czujnik teraz pokazuje tak 9fcbf678e02ba71e48a5632cf81fb163.jpg

Opublikowano

nie ma żadnej sygnalizacji zasilania

Opublikowano

czyli czujnik wskazuje prawidłowo, w sterowniku też wygląda na dobre parametry, natomiast mieszacz powinien wykazywać ruchy na zmiany temp. po odłączeniu czujnika. Sprawdziłbym zasilanie siłownika.

Opublikowano

i tu właśnie mam problem przewód zasilający jest podłączony do kotła jak na foto czerwona strzałka i tyle udało mi się ustalić d81027496a3ba00e03f64dc31f3315c8.jpg

Opublikowano

OK. Ale czy jest napięcie w siłowniku ? 

Opublikowano

Masz jeszcze podłączenie do drugiego mieszacza. Może spróbuj przełączyć na 2 i sprawdź działanie. Należy wyeliminować przyczynę, jak na ten moment nie wiemy, czy siłownik jest zasilany.

Opublikowano

na drugim zasilaniu też nie działa rozkręcam siłownik i sprawdzam napięcie czy dochodzi

Opublikowano

OK.

Opublikowano

zasilanie dochodzi ale co jest dziwne jak podłączam miernik słuchać jak by siłownik chciał pracować 90c4461efb0b7e0195c7bfbbb93ba91a.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak jest zbudowany. Przed montażem siłownika ustawiałem zawór na pół na zasilanie, pół powrót. Potem siłownik nakładałem też w pozycji "w połowie". Może jest zamontowany w złej orientacji w stosunku do zaworu i nie może nim przesunąć. Nie zakładaj go na zawór ale zostaw pod napięciem i sprawdź czy obraca bez zaworu.

Opublikowano

kolego drogi dziękuję za poświęcony czas byly zamienione przewody zasilania dlatego siłownik pracował w drugą stronę dzięki wielkie za. pomoc Bóg zapłać takim ludziom jak ty siłownik pracuje dziękuję serdecznie za pomoc dla takiego laika jak ja, fachowiec który to montować powinien dostać zjeby za przeproszeniem za partactwo06892cb5cc2957e6664cf7b46d7fc65e.jpg060ff88bd686ff73c8e0cad9a37a5687.jpg

Opublikowano

SUPER !!!!!!!!

Opublikowano

dziękuję i pozdrawiam 13bacfaf8bc7d80dc18940fcc2109dc4.jpg

Opublikowano

Daj znać za jakiś czas jak się sprawuje kociołek i sterowanie. A w razie problemów doradzę na ile mam wiedzy i możliwości.

Opublikowano

jasne ok pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

temp spada nie wiem czy to prawidłowo 0cfbd8ff921f4bed41c3379930f996d3.jpg

Opublikowano

Mieszacz powinien trzymać zadaną temp. Oczywiście, że nie idealnie ale to są subtelne różnice rzędu 1 C.

post-75343-0-20416500-1514356682_thumb.png

Opublikowano

za szybko się ucieszyłem po zamieninieniu przewodów zawór całkowicie przelaczyl wadę na Kościół i temp spadała zrobiłem tak jak radziles dałem w połowie otwarty i zamknięty sekretarz cały czas stoi w miejscu i burczy być może jest uszkodzony i dlatego nie pracuje

Ale pojawiła się opcja w mieszaczu 1 o siłowniku czyli sterownik go widzi jest pokazane procentowo_%0599dfc419643f6df135e4ec1bbc06ce.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.