Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Bio Efekt 23 Kw Tech St 550 Z Pid Pellet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A palisz juz intensywnie czy jeszcze czekasz? Ile ci teraz idzie peletu?

Wysłane z mojego IRON_2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie jeszcze tak intensywnie nie pale ale idzie mi jakieś 7% zasobnika na dobę temp. W domu 22+- i 3pietra

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W tym roku będę palił peletem bukowym podobno najlepszy jest okaże sie

Opublikowano
W dniu 21.10.2018 o 12:08, breaku napisał:

No jeszcze nie mialem okazji troszke duzo mi wyszlo na do be prawie 39 kg chyba zmniejsze temp pieca na 50 bo wydaje mi sie ze za duzo spala no i jeszcze nie robilem tygodniowki

50 dla kotła na pellet to nieporozumienie , przynajmniej 60-65 C

Opublikowano

Okazało się u mnie dzisiaj, że jak ustawie powrót na zaw 4d temp na 50 to nie grzeje mi instalacji tylko piec z ustawionych 60 st. dogrzalo do 70 na kotle a rurki zimne bo 22 stopnie, wro cilem do ustawien na 35 st. wtedy mi puszcza. Kolejny problem jaki zaobserwowalem to zawieszanie sie pellethu na sciance, przydalyby sie wibracje ;) a u ciebie?

Opublikowano

Ale na jakiej ściance w podajniku? Ja mam powrut ust. Na 38 c i w domu trzyma mi cały czas 21,9

Opublikowano

Tak w podajniku na spodzie są małe wiórki wyżej gruby pellet

Opublikowano

Jest w worku wiec nie powinien

Opublikowano

Ja zasypuje cały podajnik i jak jest 30% to dosypuje do pełna to wsumie nie wiem jak jest przy zwężeniu zsypu

Opublikowano

Zależy jak był pakowany jak był wilgotny to w worku ci ta wilgoć dostanie ale nie powinien być

Opublikowano

Ja przy okolo 10 15% ale tez chyba wczesniej bede musial

Opublikowano

No jeszcze nim pobawie

Opublikowano

Może uda ci się coś wykombinować ja przestawiłem piec na pracę ciągła bez wygaszania i jadę na ust manualnych

Opublikowano

Panowie mam pytanie jaka temperaturę osiągacie na ślimaku podającym pellet bo ja mam problem ponieważ u mnie dochodzi do 60 stopni i sypie pelletem na rusz przez ok 20 sekund tak jest to prawidłowe zachowanie ślimaka ponieważ w ten sposób jest on chłodzony info. Sas ale dlaczego u mnie dochodzi do takiej temperatury powietrze do kotłowni doprowadzone zetka klapka na dole uchylona zgodnie z zaleceniami Sas.Pracuje na ręcznych 2 na 10 może trzeba ruszyć rusz tam nic nie zmieniałem jest 15 i 20 przerwa w podtrzymaniu macie jakieś sugestie?

Opublikowano

U mnie dochodzi max do 36_38 moze przywroc ustawienia fabryczne a u mnie przerwy sa co 10 min i jeszcze przed pierwszym rozpaleniem wyczysc ruszt zeby byl swobodny przeplyw ustaw na probe wentylator dolny na 0% a górny na 4% jak mialem dolny na minusie to plomien mi sie cofal wypróbuj moje ustawienia

Opublikowano

Hmmm testowałem Pid denerwuje mnie w nim to ze wymiennik jest cały czarny bardzo szybko ale chyba  trzeba będzie się uśmiechnąć się do Pana Pid-a bo z tego co pamietam to rzeczywiście temp. była niższa.A zapytam palisz z wygaszaniem czy bez i ile ustawiłes przerwę na ruszcie i czy jeśli przechodzi w nadzór to czy zmieniałeś nastawy 

Opublikowano

Ja mam w ustawieniach pracy manualnej: ruszt w pracy co 4min., w podtrzymaniu co 12min.

Aktualnie grzeje mi się do 41st, ale jak wyczyszczę kocioł to temperatura spada 36-38

Opublikowano

Na temat czyszczenia to chyba przeszedłem już wszystkie drogi max 4 dni i gruntowne czyszczenie   I odkurzanie łącznie z klapka pod ruszte mimo ze zalecają co miesiąc dziwnie.Wlasnie zszedłem do 52 dzięki odsłonięciu pokryw pod zasobnikiem