Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ceny Węgla Na 2017R

domelo27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PGG znów winduje ceny węgla w górę. Nie wiem nawet która to już podwyżka od maja - 4-ta, 5-ta?

A retopal z PGG ciągle w tej samej cenie !

Opublikowano

Zależy gdzie. W cenniku sprzedaży pozaumownej PGG był po 490 zł/t netto, a teraz jest po 505 zł/t netto, czyli podskoczył ~20 zł/t brutto. Zrzuty ekranu nie kłamią ;)

Opublikowano

Swoją drogą ciekawe gdzie jast granica opłacalności węgiel/gaz , jakoś tak dziwnie czuję że jesteśmy ciągani na "sznurku" w wiadomym celu a rozumując dalej tą drogą daję 2-5 lat i ciekawe jak wtedy będzie z ceną gazu a podobne historie już były od oleju opałowego począwszy, przez ekogroszki, miały i sam gaz kikakrotnie. Ale dzięka Bogu bo przypłynął już stateczek z gazem do gazoportu.....

Opublikowano

Mam nadzieje ze skoro juz jest ten wzrost cen węgla i w dodatku mamy ciśnienie na ustawy antysmogowe to spowoduje to zwiększenie inwestycji w rozbudowę sieci gazowych. Osobiście czekam na gaz juz kilka lat i nadal nic się w temacie nie dzieje...

Opublikowano

Z cennika PGG

KWK ROW - Ruch Marcel: groszek - było 563, jest 568; orzech - było 597, jest 603

KWK ROW - Ruch Chwałowice: groszek - było 527, jest 531; orzech - jest 649 (?!)

czyli w większości skubanie klienta po parę złotych, aby poprawić rentowność i nie wystraszyć. Ciąg dalszy we wrześniu.

Skład, w którym zwykle kupuję, nie zmienił cen: groszek Ziemowit, Chwałowice po 650, orzech Marcel, Ziemowit, Chwałowice po 690. Wszystkie ceny dla węgla luzem, brutto.

Opublikowano

Kupowałem Skarbka Bobrek w oryginalnych workach jakoś początkiem lipca po 900zł.

Podjechałem dzisiaj z ciekawości na ten skład i o dziwo cena jest taka sama a dostawa z ubiegłego tygodnia.jak mi powiedzieli.

Opublikowano

Kupiłem w zeszłym tygodniu 4t węgla:

2t groszku (600zł/t)

2t orzecha (660zł/t)

zatem na moim składzie od początku ceny pozostają bez zmian.

Udało mi się jeszcze wynegocjować 30zł rabatu na całości :).

Węgiel oczywiście rusek albo jakiś farbowany polak.

Opublikowano

U mnie na okolicznych składach jak orzech to tylko rusek i oficjalnie mówią o tym.

Na pytanie kiedy spodziewają sie polskiego mówią ze na razie nie ma szans.

Opublikowano

W sobotę od swojego sprzedawcy dowiedziałem się,jak przywiózł mi 3t ekogroszku,że w przyszłym roku ceny węgla poszybują w górę gdzieś o 3 stówki na tonie,najbardziej grubsze sorty orzech,kostka...

Groszek trochę mniej ale to żadna pociecha,drożyzna i robienie z ludzi niewolników we własnym kraju.

Zwykłe ***!!!

Opublikowano

Myślę,że to *** to powinieneś skierować do swojego sprzedawcy, bo takim jak on i podobnym tylko  chodzi najbardziej na podwyżkach cen węgla! Dlaczego, bo oni jeszcze więcej podwyższą! Ja palę orzechem 2 i od 3 lat cena u mojego sprzedawcy autoryzowanego KHW SA jest wciąż ta sama! Pozdrawiam

Opublikowano

To jak węgiel jeszcze podrożeje to może będzie się opłacało z powrotem otworzyc część zamkniętych nierentownych kopalń.

Opublikowano

w przyszłym roku ceny węgla poszybują w górę gdzieś o 3 stówki na tonie

to jakiś niezły wróżbita z tego twojego sprzedawcy :) 

Skoro już zna ceny to było mu podpowiedzieć, żeby zastawił dom/firmę/wziął kredyt i zakupił węgla na zapas.

Takiego pewnego zwrotu rok/rok nigdzie nie uświadzczy!

Opublikowano

Ja palę orzechem 2 i od 3 lat cena u mojego sprzedawcy autoryzowanego KHW SA jest wciąż ta sama!

Tak było wcześniej gdy KHW był samodzielną firmą. Mieli ciekawą politykę cenową, dlatego byli oskarżani o dumping cenowy przez pozostałych wydobywców: KW, Bogdankę, Tauron i Silesię. Jednak KW i KHW zostały połączone w jedną firmę - PGG. Nie będzie już konkurencji cenowej, będzie wspólna polityka cenowa. Spróbuj zapytać o cenę na dowolnej kopalni w dzień podwyżki, z reguły cenniki dostają dopiero po południu.

Jeśli się mylę to po prostu zapytaj swojego autoryzowanego sprzedawcę o obecną cenę i porównamy z cennikami PGG i np. cennikami KHW sprzed 2 lat.

Opublikowano

Waluty drożeją akcje drożeją wypłaty do góry zasiłki rosną; czyli jak się zachować gdy spotkamy niedźwiedzia .poz .Hermogenes

Opublikowano

czyżby kolejna zima 2018/2019 z gazu :wacko:

Opublikowano

Ten kolega pewnie ma skład i teraz zaciera rączki:)

Opublikowano

czyżby kolejna zima 2018/2019 z gazu :wacko:

Wolę NIE. Co to byłby za sezon grzewczy bez zaglądania do kotłowni, bez wrzucania grochu do podajnika,

bez narzekania że gaz jest mokry i że bez miału, że jestem pewien moich najlepszych ustawień na sterowniku,

że mój piec jest najlepszy, że na CWU potrzebuję tylko 2 kg. grochu (co niektórzy więcej potrzebują na ugotowanie

obiadu), że popiół ma mój sąsiad nie ja. itd itp. Bez względu na cenę zostaję przy węglu.

Opublikowano

Ekoret droższy o kolejne 10zł - gdzie ten kolega co wieszczył obniżki - heh

no niestety coraz drożej się robi tym bardziej w sierpniu bo większość robi zakupy na zimę jak i ja :) kupione 4.5 tony Ekoretu, tona po 940 zeta. Może już za 1.5 roku max 2 lata będzie gaz :)

pzdr

Arek

Opublikowano

O 10 zł to był wczoraj, a dziś kolejne podwyżki na PGG. Różnice w cenach sprzed 14 dni: orzech z 528 netto na 558 netto, groszek z 453 netto na 480 netto, Retopal z 505 netto na 540 netto, miał Rokita z 435 na 475 netto. A więc około 37-43 złotych na tonie brutto - srogo :) Będzie lekka zima, jeżeli mniejsze zużycie/sprzedaż nadrabiają ceną ;)

Opublikowano

W Karenie ceny w górę,  ekomiał 715zl. a ekomiał  siany  780zl. ten ostani jak go brałem w kwietniu to był po 630zl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.