Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić piec 1-f z zasobnikiem i nie wiem co wybrać czy

ARISTON GENUS PREMIUM GREEN 24 kW + Zasobnik BACD 120 -kompletny zestaw przyłączeniowy -Pogodowy cyfrowy sterownik CLIMA MANAGER -Sonda zewnętrza -Interfejs E-BUS czy

Viessmann Vitodens 100-W z zasobnikiem Vitocell 100

Opublikowano

jesli nie chcesz wiedziec ze masz piec w domu to zdecydowanie Ariston ,pamietaj ze ariston długo nic i dopiero kotły innej firmy oczywiscie w zakresie wisielców

Opublikowano

jestem zielony w tych sprawach co sklep, instalator to tysiące opinii czytałem o Ariston i nie wiem piszą że są Ok w testach wypada na 4 pozycji itp. proszę o podpowiedź czy to będzie dobry wybór mam dom nowy 120 30 m2 podłogówki reszta grzejniki, myślałem o IMMERGAS model VICTRIX ZEUS SUPERIOR 26 KW ale jak będzie z ciepłą wodą w dwóch punktach, proszę doradźcie jaki będzi najlepszy?

Opublikowano

Pchnie, przy powierzchni Twojego i zadań przed nim stawianych to ten kocioł ma jeszcze duży zapas mocy. Jeszcze jak przed rozdzielaczem na podłogówkę zastosujesz mieszacz i pompę to będzie to hulać, aż miło.

Opublikowano

Przepraszam, że mieszam ale jeszcze mi chodzi po głowie VIESSMANN VITODENS 200-W + VIESSMANN VITOCELL 100-W + VITOTRONIC 200 tylko cena o 2000 zł wyższa od IMMERGAS VICTRIX ZEUS SUPERIOR, reasumując:

1. IMMERGAS VICTRIX ZEUS SUPERIOR 26kW (mało miejsca zajmuje i to jest plus)

2.VIESSMANN VITODENS 200-W + VIESSMANN VITOCELL 100-W + VITOTRONIC 200

3.Genus Premium system 24 RFFI -Zasobnik BACD 120 -kompletny zestaw przyłączeniowy -Pogodowy cyfrowy sterownik CLIMA MANAGER -Sonda zewnętrza -Interfejs E-BUS

4. VIESSMANN VITODENS 100 26KW + ZASOBNIK 120L

co wybrać ???????? :)

Opublikowano

Co wybrać ? To co jest dobre i przystępne cenowo. Vitodens 100 to akurat kocioł 2 funkcyjny i podłączenie do niego zasobnika wymaga pewnych przeróbek. Jeżeli Viessmann to Vitodens 200. Jeżeli natomiast porównywać, to podobnym kotłem do Immergasa jest Vitodens 222. Jeżeli chcesz możesz też rozważać opcje Vitodens 333 lub 343. Jak sam widzisz, wyborów jest dużo. Ariston też nie jest złym kotłem, ale opinii tyle ilu jest instalatorów. Osobiście, to rozważałbym między Immergasem, Viessmannem oraz brałbym poważnie pod uwagę Brotje EcoCondens BBS C. Są to kotły dobre, sprawdzone i oszczędne. Jeżeli jeszcze cała automatyka będzie dobrze współgrała to będziesz naprawdę bardzo zadowolony. Wiem, może namieszałem z tym Brotje, ale jeżeli jesteś właśnie na etapie wyboru, to lepiej rozważyć więcej produktów. Na koniec i tak pewnie wygra cena.