mp3janek Opublikowano 10 Lutego 2017 #1 Opublikowano 10 Lutego 2017 witam! Postanowiłem pożegnać się z kotłem SAS Miał 23KW i wymienić na ekologiczny klasy 5 na pelllet. Ponieważ mogę otrzymać dofinansowanie max 4tyś na remont kotłowni szukam pieca spełniającego normy PONE. Dom z 2003 roku, około 150m2 powierzchni grzewczej w jednym obwodzie grzejniki i pętla podłogówki. Z obliczeń ciepłowlasciwe.pl wyszło około 11 kw z uwzględnieniem ciepłej wody. Cena kotła do 12 tys, ale im mniej tym lepiej. Podoba mi się Kostrzewa Twin Bio i Twin Bio Luxury ale czy warto dopłacić prawie 3,5 tyś do nowej wersji ?, wiem że ma sterowanie plum dotykowe, nowy palnik samoczyszczący - piszą że spala każdej jakości pellet. Inny typ to Biawar pellex compakt Proszę o opinie w temacie, propozycje Pzd
mp3janek Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor #2 Opublikowano 2 Czerwca 2017 W dniu 10.02.2017 o 20:18, mp3janek napisał(a): witam! Proszę o opinię o kotle Kamen kompakt 15kW http://www.kamen.com.pl/produkty/kotly-5-klasa/kamen-pellet-kompakt/ interesuje mnie wersja z rusztem samoczyszczącym PellasX Revo lub Venma Comfort Czy ta konstrukcja jest godna zainteresowania ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.