Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Retopal I Ekoret Prosto Z Kopalni - Brał Ktoś?

robertokot25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejechałam się na sianym z kareny teraz wracam do pgg.Czekam na dostawę.

Opublikowano

No i juz mam jestem bardzo zadowolony groszek suchy i co mnie zdziwiło grubszy niz ostatnio.

Kolego brałeś w workach, czy big bag?

Opublikowano

Mi dzisiaj przywieżli nie jest bardzo mokry ale trzeba worki rozcinać i dosuszać a granulacja różna i grubszy i drobniejszy

Opublikowano

Miał - granulacja jak widać-drobny groszek -znacznie lepiej wygląda niż jesienią tzn sam drobny groszek.Kupiony w big bag -3/4 worka lekko wilgotna a na dole wiecej wilgoci.Nie powiem jak się pali bo musi podeschnąć.Frakcja bez porównania z kareną a o cenie nie wspomnę -600 zł z przesyłką.Jesienią znacznie lepiej się spalał niż z kareny i mniej go szło.

post-6352-0-92666400-1518865493_thumb.jpg

post-6352-0-11265800-1518865585_thumb.jpg

post-6352-0-14489800-1518865672_thumb.jpg

Opublikowano

Miał - granulacja jak widać-drobny groszek -znacznie lepiej wygląda niż jesienią tzn sam drobny groszek.Kupiony w big bag -3/4 worka lekko wilgotna a na dole wiecej wilgoci.Nie powiem jak się pali bo musi podeschnąć.Frakcja bez porównania z kareną a o cenie nie wspomnę -600 zł z przesyłką.Jesienią znacznie lepiej się spalał niż z kareny i mniej go szło.N

Na zdjęciach jest eko-miał z pgg dobrze rozumiem? Jeśli tak to dziś zamawiam big-baga.

Opublikowano

chyba nie będzie tak dobrze z tym "ekomiałem". :). Każdy by tak chciał :)

Opublikowano

Na zdjęciach jest eko-miał z pgg dobrze rozumiem? Jeśli tak to dziś zamawiam big-baga.

Tak miał za 600 zł big bag

Opublikowano

Dzięki za info . Jak wygląda "jakość"spalania, są jakieś problemy z tym miałem? Wiem że Pani dość dużo przez sezon przepuści opału to ma Pani porównanie z innym opałem.

Opublikowano

Gdzieś za tydz wsypię -teraz podsycha.Miałam tonę przed sianym i spalał się o niebo lepiej.Teraz ten z tej dostawy wygląda jeszcze  lepiej -jakbyś kupił ekogroszek tylko o drobniejszej frakcji-nie widać pyłu jak w karenie.

Opublikowano

Ok wielkie dzięki . Zamówię big baga  potestuję i jak będzie ok to na przyszły sezon też zamówię. Też spalam głównie miały lub groszkomiały. 

Opublikowano

A jak wyglada sprawa zasypu z takiego big baga idzie jakos sensownie nabierac  z niego ten opał moze stac na wolny powietrzu pod folia?

Opublikowano

Jak daje sobie radę ten ekogorszek retopal przy większych mrozach? Obecnie palę czymś podobnym do ekomiału 24mj, przy obecnych temperaturach do -8-10 radzi sobie całkiem fajnie(powierzchnia ogrzewana 250m2 + CWU wychodzi średnio 25 kg/dobę). Teraz starszą mrozami pod -20 i boję się że może być problem.

Opublikowano

A jak wyglada sprawa zasypu z takiego big baga idzie jakos sensownie nabierac  z niego ten opał moze stac na wolny powietrzu pod folia?

Ma wzmacniane boki więc jest stabilny i można wybierać potrzebną ilość

Opublikowano

Ojciec ma prawie 80 lat i dał radę nie dziurawiąc worka ,,bo się przyda''  :)  to chyba i Ty poradzisz sobie

Opublikowano

Witam. Ja dziś zamówiłem ekomiał z pgg. Jak dojdzie to się pochwalę.

Opublikowano

Witam. Czy sklep Pgg przysyła e-maila potwierdzającego wysyłkę opału?

Opublikowano

Greenpal doszedł , frakcja super praktycznie bez miału. W poprzednich sezonach nazywał ekomial Rokita. Przynajmniej ja taki kupowałem w Węglobudzie  Żory. Zasypałem na próbę parę kilo póżnym wieczorem powinien pojawić się na palniku.

post-67642-0-78616400-1519232378_thumb.jpg

post-67642-0-80487000-1519232390_thumb.jpg

Opublikowano

U mnie też dzisiaj zsypany rano więc w nocy zacznie schodzić.Przez te mrozy muszę jeszcze tonę domówić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.