Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktos mi doradzic? Mam letniskowy dom nad jeziorem i nie jestem tam ciągle obecny. Jednak zimą trzeba troche grzac. Mam kociol "Ling Duo" 35KW i Regulator "GECO G-403-P02" (kupiono 11/2008). Czy jest taka mozliwosc obsugiwania sterownika/kotla przez Internet (obserwacja stan kotla)? Zasobnik jest powiekszony o okolo 100%, cyzli mozliwosc zasypania paliwa o okolo 370l. Kilka razy zdazylo sie jednak tak ze po kilka dni wrucilem do domu i kociol byl wygaszony. Przy bardzo niskich temperaturach to moze byc "bardzo bolesne". Z jakiego powodu z gaz, jest teraz tutaj nieistotnie - pytanie jest to, czy mozna kontrolowac kociol via internet?

Dzieki z gory, pozdrowioka,

Lonia

Opublikowano

Szczerze, to nie znam takiej metody, ale nie wykluczam, że taka istnieje. Mam raczej inne pytanie, po co ?? Wydawać niepotrzebnie pieniądze?? Zainwestuj w zwykły sterownik pokojowy, zaprogramuj program tygodniowy i tyle. Skoro Ciebie nie ma często w tym domku to ustaw temperaturę 15 stopni i tyle. Jeżeli przyjeżdżasz na weekendy, to ustaw na sobotę i niedzielę 21 stopni i będzie dobrze. Odłącz tylko "pogodówkę", jest ona zbędna, a tylko oszukuje sterownik GECO.

Opublikowano

Witam. Jeśli chodzi możliwość sterowania przez internet, to chyba taka możliwość jest, natomiast napisanie softu obsługującego piec - moduł sterownika chyba mija się troszkę z celem - zbyt wysokie koszty takiego eksperymentu. Czytałem gdzieś w necie, że można obsługiwać to zdalnie poprzez telefon, ale to musisz pokopać w necie. Napisz jak się czegoś dowiesz. Też mnie ten temat interesuje. Pozdro.

Opublikowano
Czy jest taka mozliwosc obsugiwania sterownika/kotla przez Internet (obserwacja stan kotla)?

czy mozna kontrolowac kociol via internet?

przez net lub tel-- sterownik tak-- mozna włączyc /wył kilka urzadzen dostawc raporty co pewien czas , alarmy itp.

kocioł jeszcze nie , roboty jeszcze w fazie prób

do obserwacji słuzy kamera , dosc powszechne ustrojstwo

jak masz duzo kasy do wydania to mozna wszystko

narazie taniej jest zatrudnic palacza do obsługi pieca