czp01 Opublikowano 27 Września 2017 #1726 Opublikowano 27 Września 2017 Czyli w trybie CW LATO nie da się włączyć ochrony powrotu przez pompę CW a szkoda. Ochrona powrotu przez pompę CW możliwa jest tylko w czasie normalnej pracy kotła poza "CW LATO" a ponieważ będę korzystał w większości z ciągłej pracy pompy CO to w tym wypadku ochrona ta jest bezprzedmiotowa.
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1727 Opublikowano 27 Września 2017 Heh.... A potem będzie marudzenie, że CWU za wysokie. Jeśli więcej userów będzie za tym, aby w tym trybie chronić, to tak będzie.
czp01 Opublikowano 27 Września 2017 #1728 Opublikowano 27 Września 2017 Podaj mi oznaczenie czujnika np. podłogówki bo muszę taki dokupić a na nich nic nie pisze ?
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1729 Opublikowano 27 Września 2017 Nie mogę, chyba to rozumiesz ? Chcesz, to Ci wyślę.
marw Opublikowano 27 Września 2017 #1730 Opublikowano 27 Września 2017 Podaj mi oznaczenie czujnika np. podłogówki bo muszę taki dokupić a na nich nic nie pisze ?Widzę że uruchomił Ci się tryb "marudzenie" A to pompa się załącza nie przy takiej temperaturze, a to panel pokojowy nie ładny, a diody led nie tam gdzie trzeba, a to ochrona powrotu nie może być tak jak jest tylko w trybie lato przez pompę CW ma być. A zaraz pewnie się okaże że do dupy że nie wiadomo publicznie jakie są czujniki. Masakra :) Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1731 Opublikowano 27 Września 2017 Spokojnie... Nie mogę podawać oznaczeń czujników, bo producent zarabia na zakutych. Nie będę mu robił pod górkę. Dzwonić do niego i pytać - poda, jego sprawa.
energotop Opublikowano 27 Września 2017 Autor #1732 Opublikowano 27 Września 2017 Czyli w trybie CW LATO nie da się włączyć ochrony powrotu przez pompę CW a szkoda. Ochrona powrotu przez pompę CW możliwa jest tylko w czasie normalnej pracy kotła poza "CW LATO" a ponieważ będę korzystał w większości z ciągłej pracy pompy CO to w tym wypadku ochrona ta jest bezprzedmiotowa. Niekoniecznie. Przy pracy ciągłej pompy CO i głowicach termostatycznych opcja ta się przyda. Natomiast jeśli tak bardzo boisz się o powrót w trybie LATO to włącz w Instalatorze/praca cwu z /do zadanej na ciągłą i powrót będzie cieplutki. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marw Opublikowano 27 Września 2017 #1733 Opublikowano 27 Września 2017 Spokojnie... Spoko ja to rozumiem chodziło mi tylko o czp01 bo od dwóch tygodni tylko tu narzeka na wszystko po kolei i wychodzi na to że kupił sobie sterownik w którym dajmy na to jest 100 funkcji a 99 mu się nie podoba... Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1734 Opublikowano 27 Września 2017 Testowy ma na stałe... Niech gada co mu nie pasuje, po to go ma.
marw Opublikowano 27 Września 2017 #1735 Opublikowano 27 Września 2017 To ja też sobie ponarzekam. Strona www nie jest responsywna. Apek na telefon nie ma . Apek nie ma bo pewnie brak czasu na nie. Więc wróć do początku strona nie jest responsywna. I nie da się z niej wygodnie korzystać w ciągu dnia bez komputera. Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
energotop Opublikowano 27 Września 2017 Autor #1736 Opublikowano 27 Września 2017 Nie da się? Nie da się to w brulli i ecoal 3.5. Oczywiście dobrze jeszcze nie jest, ale ja akurat do komputera nie siadam. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1737 Opublikowano 27 Września 2017 To ja też sobie ponarzekam. Strona www nie jest responsywna. Apek na telefon nie ma . Apek nie ma bo pewnie brak czasu na nie. Więc wróć do początku strona nie jest responsywna. I nie da się z niej wygodnie korzystać w ciągu dnia bez komputera. Strona przeznaczona jest na komputery. Na fony i tabletki będzie apka. Kiedy ? Nie wiem... webmajster jest jaki jest...
marw Opublikowano 27 Września 2017 #1738 Opublikowano 27 Września 2017 Nie wiem jak tam w bruli. Widzę za to jak jest tu i dla mnie obecnie się nie da. No chyba że ktoś ma dużo czasu żeby to skalować, przesuwać, przewinąć. Ani to wygodne ani szybkie. Nie tak to powinno wyglądać w 2017 roku tym bardziej że za stronę zabrali się w zeszłym roku. Strona do dupy ale abonament już ustalony ;) Strona przeznaczona jest na komputery. Na fony i tabletki będzie apka. Kiedy ? Nie wiem... webmajster jest jaki jest... Gdyby Web majster na początku stronę zrobił jak należy to apki w ogóle nie były by potrzebne. A niewiele więcej czasu by go to kosztowało. Idźmy dalej jeżeli z apkami pójdzie mu tak samo jak z www to czarno to widzę. Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1739 Opublikowano 27 Września 2017 Przyznam Ci rację, mnie też nie do końca leży wykonanie.
czp01 Opublikowano 27 Września 2017 #1740 Opublikowano 27 Września 2017 Widzę że uruchomił Ci się tryb "marudzenie" A to pompa się załącza nie przy takiej temperaturze, a to panel pokojowy nie ładny, a diody led nie tam gdzie trzeba, a to ochrona powrotu nie może być tak jak jest tylko w trybie lato przez pompę CW ma być. A zaraz pewnie się okaże że do dupy że nie wiadomo publicznie jakie są czujniki. Masakra :) Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka Użytkuję ten sterownik a skoro to robię to mówię jak jest i jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne odczucie :) ale przecież inni mogą być poprawni politycznie i nic niewłaściwego nie mówić. :) Skoro wszystkim userom wszystko w sterowniku się podoba to moje uwagi można traktować jako zdanie odrębne i po sprawie. Pomimo to panel w tej wersji i tak mi się nie podoba i dlatego go nie kupiłem a do głowy by mi nie przyszło, że dane czujnika mogą być objęte jakąkolwiek tajemnicą bo potraktowałem go jak żarówkę w samochodzie, którą można zawsze wymienić. :)
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1741 Opublikowano 27 Września 2017 Nie jest tak, że masz nie gadać co Ci nie pasuje. Wyluzuj gumkę. Panel, jak pisałem przeznaczony jest docelowo jako sterownie na kotle - bebechy będą w osobnej skrzynce gdzieś tam, gdzie sobie user wymyśli. Co do czujników.... NTC 10kilo. Dostanę *** ale co tam, byleś był zadowolony. Pasuje ? :)
czp01 Opublikowano 27 Września 2017 #1742 Opublikowano 27 Września 2017 Spoko - :) Najbardziej podoba mi się mój sąsiad - bo sterownika nawet dotknąć nie pozwoli tak mu elegancko ciągnie :) Po pierwszych ustawieniach, które były jak na razie ostatnimi zmienił: - ekogroszek na inny, - retortę na moją starą Pancerpola PPS 50 bo mu się oryginał z RECO rozleciał, - ostatnio dorobił dosuszanie zasobnika, a sterownik jak pracował tak dalej pracuje jak trzeba i korekty nie potrzebuje :) Chciałem mu wgrać soft na najnowszy ale nic nie wskórałem.
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1743 Opublikowano 27 Września 2017 Ale nowy soft by mu pasował, bo lepsze wejście w menu :) Tak z przekory daję link do stera.... popatrzeć w tył, ocieniać, dyskutować, wieszać psy, strzelać :) https://esterownik.pl/device/10804 To po moich "regulacjach" ;) Aaa i nie będę Was wnerwiał ile spala, bo sam się wnerwiam.
czp01 Opublikowano 27 Września 2017 #1744 Opublikowano 27 Września 2017 Pompa cyrkulacyjna w tym sterowniku 60 minut praca a 30 przerwa a nie lepiej 6 i 3 - jakoś dziwnie tak - przez 60 minut cyrkulacji to sporo się wychłodzi :( No spalanie piknie - aby takie mieć to musiałbym zmienić kocioł a może i dom na dokładkę :)
Gość vmilo Opublikowano 27 Września 2017 #1745 Opublikowano 27 Września 2017 Wg potrzeb... tam ecoal zarządza (nie wolno było zmieniać), IE tylko prowadzi palnik. Nie patrz na staty ecoala.... IE *** to w mak.
energotop Opublikowano 28 Września 2017 Autor #1746 Opublikowano 28 Września 2017 To właściciel kotła zadowolony ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1747 Opublikowano 28 Września 2017 Aaa.... jeszcze nie wyraził zdania :P
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1748 Opublikowano 28 Września 2017 wygląda na to że tylko ja zaopatrzyłem się w panel Vmilo mówisz że ten panel ma być w kotłowni ale po co panel ma opcję dom i sterownik na piecu posiada czujnik temperatury który steruje piecem pan Janicki zapewniał mnie że to jedyny sposób aby w przyszłości po aktualizacji na stronie www była widoczna temperatura wewnętrzna na razie ten czujnik jest strasznie chimeryczny mam panel tydzień a już ze trzy razy korygowałem jego wskazania jakiś czas pokazuje dobrze żeby później zmienić zdanie
Gość vmilo Opublikowano 28 Września 2017 #1749 Opublikowano 28 Września 2017 To ma być panel sterowania, gdy ster trafi do większej puchy. Czemu tego nie oddasz ?
andy46 Opublikowano 28 Września 2017 #1750 Opublikowano 28 Września 2017 zanim zamówiłem sterownik pytałem co będzie w przypadku zmian konstrukcyjnych sterownika i my mamy zostać z tym co mamy nie jest przewidziana wymiana
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.