Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli w trybie CW LATO nie da się włączyć ochrony powrotu przez pompę CW a szkoda.

Ochrona powrotu przez pompę CW możliwa jest tylko w czasie normalnej pracy kotła poza "CW LATO"  a ponieważ będę korzystał w większości z ciągłej pracy pompy CO to w tym wypadku ochrona ta jest bezprzedmiotowa.

Opublikowano

Heh....

A potem będzie marudzenie, że CWU za wysokie.

Jeśli więcej userów będzie za tym, aby w tym trybie chronić, to tak będzie.

Opublikowano

Podaj mi oznaczenie czujnika np. podłogówki bo muszę taki dokupić a na nich nic nie pisze ?

Opublikowano

Podaj mi oznaczenie czujnika np. podłogówki bo muszę taki dokupić a na nich nic nie pisze ?

Widzę że uruchomił Ci się tryb "marudzenie" A to pompa się załącza nie przy takiej temperaturze, a to panel pokojowy nie ładny, a diody led nie tam gdzie trzeba, a to ochrona powrotu nie może być tak jak jest tylko w trybie lato przez pompę CW ma być. A zaraz pewnie się okaże że do dupy że nie wiadomo publicznie jakie są czujniki. Masakra :)

Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Spokojnie...

Nie mogę podawać oznaczeń czujników, bo producent zarabia na zakutych. Nie będę mu robił pod górkę. Dzwonić do niego i pytać - poda, jego sprawa.

Opublikowano

Czyli w trybie CW LATO nie da się włączyć ochrony powrotu przez pompę CW a szkoda.

Ochrona powrotu przez pompę CW możliwa jest tylko w czasie normalnej pracy kotła poza "CW LATO" a ponieważ będę korzystał w większości z ciągłej pracy pompy CO to w tym wypadku ochrona ta jest bezprzedmiotowa.

Niekoniecznie. Przy pracy ciągłej pompy CO i głowicach termostatycznych opcja ta się przyda. Natomiast jeśli tak bardzo boisz się o powrót w trybie LATO to włącz w Instalatorze/praca cwu z /do zadanej na ciągłą i powrót będzie cieplutki.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Spokojnie...

Spoko ja to rozumiem chodziło mi tylko o czp01 bo od dwóch tygodni tylko tu narzeka na wszystko po kolei i wychodzi na to że kupił sobie sterownik w którym dajmy na to jest 100 funkcji a 99 mu się nie podoba...

Opublikowano

To ja też sobie ponarzekam. Strona www nie jest responsywna. Apek na telefon nie ma . Apek nie ma bo pewnie brak czasu na nie. Więc wróć do początku strona nie jest responsywna. I nie da się z niej wygodnie korzystać w ciągu dnia bez komputera.

Opublikowano

Nie da się? Nie da się to w brulli i ecoal 3.5. Oczywiście dobrze jeszcze nie jest, ale ja akurat do komputera nie siadam.

Opublikowano

To ja też sobie ponarzekam. Strona www nie jest responsywna. Apek na telefon nie ma . Apek nie ma bo pewnie brak czasu na nie. Więc wróć do początku strona nie jest responsywna. I nie da się z niej wygodnie korzystać w ciągu dnia bez komputera.

Strona przeznaczona jest na komputery. Na fony i tabletki będzie apka. Kiedy ? Nie wiem... webmajster jest jaki jest...

Opublikowano

Nie wiem jak tam w bruli. Widzę za to jak jest tu i dla mnie obecnie się nie da. No chyba że ktoś ma dużo czasu żeby to skalować, przesuwać, przewinąć. Ani to wygodne ani szybkie. Nie tak to powinno wyglądać w 2017 roku tym bardziej że za stronę zabrali się w zeszłym roku. Strona do dupy ale abonament już ustalony ;)

Strona przeznaczona jest na komputery. Na fony i tabletki będzie apka. Kiedy ? Nie wiem... webmajster jest jaki jest...

Gdyby Web majster na początku stronę zrobił jak należy to apki w ogóle nie były by potrzebne. A niewiele więcej czasu by go to kosztowało. Idźmy dalej jeżeli z apkami pójdzie mu tak samo jak z www to czarno to widzę.

Opublikowano

Widzę że uruchomił Ci się tryb "marudzenie" A to pompa się załącza nie przy takiej temperaturze, a to panel pokojowy nie ładny, a diody led nie tam gdzie trzeba, a to ochrona powrotu nie może być tak jak jest tylko w trybie lato przez pompę CW ma być. A zaraz pewnie się okaże że do dupy że nie wiadomo publicznie jakie są czujniki. Masakra :)

Użytkuję ten sterownik a skoro to robię to mówię jak jest i jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne odczucie :) ale przecież inni mogą być poprawni politycznie i nic niewłaściwego nie mówić. :)

Skoro wszystkim userom wszystko w sterowniku się podoba to  moje uwagi można traktować jako zdanie odrębne i po sprawie.

Pomimo to panel w tej wersji i tak mi się nie podoba i dlatego go nie kupiłem a do głowy by mi nie przyszło, że dane czujnika mogą być objęte jakąkolwiek tajemnicą  bo potraktowałem go jak żarówkę w samochodzie, którą można zawsze wymienić.  :)

Opublikowano

Nie jest tak, że masz nie gadać co Ci nie pasuje. Wyluzuj gumkę.

Panel, jak pisałem przeznaczony jest docelowo jako sterownie na kotle - bebechy będą w osobnej skrzynce gdzieś tam, gdzie sobie user wymyśli.

Co do czujników.... NTC 10kilo. Dostanę *** ale co tam, byleś był zadowolony.

Pasuje ? :)

Opublikowano

Spoko - :)

Najbardziej podoba mi się mój sąsiad - bo sterownika nawet dotknąć nie pozwoli tak mu elegancko ciągnie :)

Po pierwszych ustawieniach, które były jak na razie ostatnimi zmienił:

- ekogroszek na inny,

- retortę na moją starą Pancerpola PPS 50 bo mu się oryginał z RECO rozleciał,

- ostatnio dorobił dosuszanie zasobnika,

a sterownik jak pracował tak dalej pracuje jak trzeba i korekty nie potrzebuje :)

Chciałem mu wgrać soft na najnowszy ale nic nie wskórałem.

Opublikowano

Ale nowy soft by mu pasował, bo lepsze wejście w menu :)

Tak z przekory daję link do stera.... popatrzeć w tył, ocieniać, dyskutować, wieszać psy, strzelać :)

https://esterownik.pl/device/10804

To po moich "regulacjach" ;)

Aaa i nie będę Was wnerwiał ile spala, bo sam się wnerwiam.

Opublikowano

Pompa cyrkulacyjna w tym sterowniku 60 minut praca a 30 przerwa a nie lepiej 6 i 3 - jakoś dziwnie tak - przez 60 minut cyrkulacji to sporo się wychłodzi :(

No spalanie piknie - aby takie mieć to musiałbym zmienić kocioł a może i dom na dokładkę :)

Opublikowano

Wg potrzeb... tam ecoal zarządza (nie wolno było zmieniać), IE tylko prowadzi palnik.

Nie patrz na staty ecoala.... IE *** to w mak.

Opublikowano

To właściciel kotła zadowolony ?

Opublikowano

wygląda na to że tylko ja zaopatrzyłem się w panel Vmilo mówisz że ten panel ma być w kotłowni ale po co 

panel ma opcję dom i sterownik na piecu posiada czujnik temperatury który steruje piecem 

pan Janicki zapewniał mnie że to jedyny sposób aby w przyszłości po aktualizacji na stronie www była widoczna temperatura wewnętrzna

na razie ten czujnik jest strasznie chimeryczny mam panel tydzień a już ze trzy razy korygowałem jego wskazania 

jakiś czas pokazuje dobrze żeby później zmienić zdanie

Opublikowano

To ma być panel sterowania, gdy ster trafi do większej puchy.

Czemu tego nie oddasz ?

Opublikowano

zanim zamówiłem sterownik pytałem co będzie w przypadku zmian konstrukcyjnych

sterownika i my mamy zostać z tym co mamy nie jest przewidziana wymiana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.