MrSeb Opublikowano 5 Listopada 2016 #1 Opublikowano 5 Listopada 2016 Witam wszystkich! Proszę o informację od fachowców, posiadam na grzejnikach podzielniki ciepła, przez pewien okres nie miałem zaworów termostatycznych, i za ten okres administracja osiedla nie chce mnie rozliczyć wg wskazań podzielników, moje pytnie jest takie czy rodzaj zaworów na grzejnikach może mieć jakikolwiek wpływ na sposób rozliczania ? Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
henryk1953 Opublikowano 5 Listopada 2016 #2 Opublikowano 5 Listopada 2016 Kolego coś mieszasz .To nie administracja rozlicza cie z podzielników to robi niezależna firma z którą umowę ma podpisaną administracja.Oni robią to raz w roku To oni wyliczają ile będzie kosztować oplata w danym roku za część wspólną a ile za "przysłowiową" kreskę na podzielniku To jak ty sterujesz grzejnikiem ,jak go zamykasz i otwierasz nie ma znaczenia. Opłata za ogrzewanie mieszkania składa się z dwóch części .Pierwsza to częsc wspólna ona zależna jest wielkości mieszkania i od stosunku do całości energi pobranej na ogrzewanie budynku.Może ten stosunek wynosić na przykład 50/50%. To czy ty masz zaw. termostatyczne czy nie masz , to podzielnik jak przez grzejnik płynie ciepła woda to nalicza . A swoją drogą kto sprawdził ile w tym czasie pokazały podzielniki ? i drugie pytanie po cholerę miałby to robić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.