arielos86 Opublikowano 4 Listopada 2016 #1 Opublikowano 4 Listopada 2016 Mam piec 15kw skam ze sterownikiem titanic i nie moge dostosowac ustawien aby dobrze spalac opal. Mam nastepujace ustawienia a mimo tego sporo popiolu sie robi (moze to wina opalu) i na szufladzie wyglada nastepujaco. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 4 Listopada 2016 #2 Opublikowano 4 Listopada 2016 Masz niedopalony węgiel! Jaki masz palnik i czy korona palnika jest uszczelniona silikonem wysokotemp. na 1200*?(zamieść zdjęcie palnika) Uszczelnienie palnika to podstawa. Na początek ustaw tak: podawanie 6s czas między podawaniem 1min. wydajność dmuchawy 3 bieg czas przedmuchu 15s czas przerwy w podtrzymaniu 10min. krotność 3
arielos86 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 4 Listopada 2016 Palnik jest zeliwny ale dokladnie jaki to nie wiem. Czy jest uszczelniony tez nie mam pojecia . Korekty wprowadzone zobaczymy jaki bedzie efekt Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 4 Listopada 2016 #4 Opublikowano 4 Listopada 2016 Musisz wygasić kocioł,zdjąć koronę,wszystko należycie oczyścić,wyskrobać,nałożyć silikonu i zmontować jak należy. W dokumentach nie pisze jaki to palnik? Nawet po tym zdjęciu widać,że lewe pow. wyłazi z pod korony(jasna smuga rozchodząca się w dół).
arielos86 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor #5 Opublikowano 4 Listopada 2016 Kociol jest nowy byl montowany tydzien temu. Mam wolac instalatora zeby to poprawil czy reklamowac u producenta pieca? Sprawdze w dokumentach jaki to palnik. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 4 Listopada 2016 #6 Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak na moje oko masz kocioł z firmy konstal i palnik z firmy żeliwny śp z o.o. z napowietrzeniem sztabkowym jak przy modelach fajkowych. Zadzwoń do nich, pomogą. Na bank musisz uszczelnić palenisko, to widać po fotce.
arielos86 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor #7 Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak kociol jest firmy konstal. Jutro zadzwonie do producenta zobaczę co powiedzą. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
bwichlacz Opublikowano 5 Listopada 2016 #9 Opublikowano 5 Listopada 2016 Wysłałem Panu priv. Prosiłbym o kontakt z nami.
arielos86 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor #10 Opublikowano 5 Listopada 2016 Dmuchawa przymknieta na ok 70 % Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.