Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Kominek Z Płaszczem Wodnym Jak Podłączyc

jakies123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 

Posiadam w domu piec w kotłowni do ogrzewania centralnego czyli ogrzewa grzejniki i osobno posiadam bojler na gaz co ogrzewa wodę do mycia.

Chciałem do siebie do domku zakupić taki piecyk http://allegro.pl/piec-kominek-blist-b22e-19kw-z-plaszczem-wodnym-i5867739748.html 

Czytałem ze takie kozy  są lepsze ekonomicznie  od pieca co posiadam już. ( chyba że tak nie jest ?).Jaki dobrać piecyk wolnostojący większa mocą chyba lepiej ... . zamierzam w pokoju zamontować  taki piecyk.

Czy ciężko zrobić to samemu ,czy musi być fachowiec ?Co do podłączenia  takiego piecyka   będzie trzeba kupić jeszcze ?

Opublikowano

Witam.

Szkoda wałkować temat tego typu od nowa. Ja bym sugerował, poczytać: fora, książki, blogi, nie broszury producentów. Nie obraź się, ale z Twoich postów wynika, że nie masz pojęcia o podstawach, w tym temacie.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też proponuję 3 razy zastanowić się zanim kupisz to cudo. Może przejdź się do jakiegoś dobrego sklepu, na pewno ktoś Ci dobrze doradzi. Lepiej poszukać, niż wkopać się w jakieś wątpliwej jakości produkty.

Opublikowano

Ciekaw jestem na ile sezonów grzewczych producent przewidział taki piec. Przy grubości blachy na płaszczu 2 mm - mówiąc delikatnie - szału nie ma. Ilość wody w płaszczu też wydaje się być bardzo mała - aż 19 litrów na kilkanaście kw mocy.

Opublikowano

cyt. z materiału producenta:

"Palenisko pieca jest wykonane jest z blachy grubości 2 mm, która kumule ciepło powstałe podczas procesu spalenia, oddając je jeszcze długo po wygaszeniu pieca."

Po prostu wow. Papier wszystko przyjmie, marketing podstawą handlu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.