rapec Opublikowano 22 Lipca 2016 #1 Opublikowano 22 Lipca 2016 Wiatm Kolegów, Czy ktoś na forum posiada taki kocioł i czy mógłby podzielić się spostrzeżeniami odnośnie ustawień parametrów pracy kotła? Mam problem ze spalaniem paliwa, wygląda jakby za dużo było podawane. Po 1 dniu pracy palik wygląda jak na foto niżej. Pellet Olimp więc podobno nie byle co. Na razie pracuje na ustawieniach fabrycznych. Tylko wygrzewanie wylewek.
sambor Opublikowano 22 Lipca 2016 #2 Opublikowano 22 Lipca 2016 To wygląda na za niską temp na powrocie na kocioł + za mało powietrza lub za dużo paliwa
rapec Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor #3 Opublikowano 22 Lipca 2016 Na powrocie mam zawór termostatyczny na 55stC. Grzeję tylko podłogę. Jak zmienić dawkowanie paliwa w tym kotle? Tzn czy zmiana mocy coś poprawi? Faktycznie wygląda jakby się nie dopalało paliwo.
rapec Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor #4 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam, Dzisiaj zauważyłem me ze sterowni posiada funkcję kontroli sondy lambda. W instrukcji pisze że sonda jest dostępna. Natomiast w ustawieniach była wyłączona. Dziwne po powinna współpracować z regulatorem PID. Ponadto po włączeniu pokazuje stan sondy 254 i kompletnie nie wiem co to znaczy.
sambor Opublikowano 24 Lipca 2016 #5 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zmiana mocy to jest właśnie zmiana dawki paliwa, dodatkowo powinieneś mieć coś takiego jak regulacja nadmiaru powietrza i tym trzeba się pobawić. Jaki to sterownik?
rapec Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor #6 Opublikowano 25 Lipca 2016 Sterownik techa adaptive Control v2 TO taki z przenośnym panelem dotykowym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.