kwinto30 Opublikowano 15 Marca 2016 #1 Opublikowano 15 Marca 2016 Jak możecie to napiszcie, nie interesuje mnie na jakich ustawieniach jaki metraż w domu po prostu na ile starcza zbiornik
Gość Visitor1230 Opublikowano 15 Marca 2016 #2 Opublikowano 15 Marca 2016 Pytanie troche bez sensu. Wlasnie wszystko zalezy od metrazu, ocieplenia, zapotrzebowania i prawidlowego lub nie ustawienia palnika.
kwinto30 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor #3 Opublikowano 15 Marca 2016 Jejku napisałem do że nie interesują mnie te dane a porostu na ile dni i tyle
Gość Visitor1230 Opublikowano 15 Marca 2016 #5 Opublikowano 15 Marca 2016 Nie sypie nigdy do fula. Ale jakbym zasypal to wystarczy na jakies 25 dni pi razy drzwi.
Landcaster Opublikowano 15 Marca 2016 #6 Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie wchodzi 5 *25kg. Aktualnie starcza na 15 dni
wuwok Opublikowano 15 Marca 2016 #7 Opublikowano 15 Marca 2016 Aktualnie u mnie wystarcza na 10-11 dni:)
leszkowaty Opublikowano 15 Marca 2016 #9 Opublikowano 15 Marca 2016 okol ośmiu dni pojemność zbiornika tez nie ma znaczenia?
sambor Opublikowano 15 Marca 2016 #10 Opublikowano 15 Marca 2016 pojemność zbiornika tez nie ma znaczenia? Wiesz jak to jest jak chłopy rozmawiają ;) Pojemność nie ma znaczenia, Liczy się tylko długość :P ( oczywiście palenia) :)
kwinto30 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor #11 Opublikowano 15 Marca 2016 nie pojemność nie potrzebna mi ta informacja , chciałbym jeszcze wiedzieć jaką temperaturę na ochronie powrotu macie ustawioną
CooleR Opublikowano 15 Marca 2016 #14 Opublikowano 15 Marca 2016 Z takimi pytaniami jak autor tematu postawił to na forum onet mógłby zrobić karierę ale że tu też to łapy opadają.
kwinto30 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor #15 Opublikowano 15 Marca 2016 nie mam zamiaru robić żadnej kariery ani tu ani w onet ani gdzie kol wiek indziej . Ta informacja jest mi potrzebna jeśli nie masz ochoty odpowiedzieć po prostu nie czytaj opuść ten post i tyle dziękuje
TIMON120777 Opublikowano 16 Marca 2016 #18 Opublikowano 16 Marca 2016 nie mam zamiaru robić żadnej kariery ani tu ani w onet ani gdzie kol wiek indziej . Ta informacja jest mi potrzebna jeśli nie masz ochoty odpowiedzieć po prostu nie czytaj opuść ten post i tyle dziękuje udzieliłem odpowiedzi chociaż pytanie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu odpowiedz zatem na pytanie do czego ci taka informacja? gdybyś pytał innego użytkownika identycznego jak twój kotła, mającego do ogrzania dom o zbliżonych potrzebach i palącego takim samym opałem to jeszcze rozumiem jego sens pytasz jednak użytkowników zupełnie różnych kotłów na dodatek posiadających zasobniki o różnej pojemności, ogrzewających domy różnej wielkości różnymi sortami i mocami węgla. to jakbyś spytał na ile wam wystarcza bochenek chleba otrzymasz tyle samo równie bezwartościowych odpowiedzi. aż dziwne że admin puszcza takie wątki na tym dość poukładanym forum
leszkowaty Opublikowano 16 Marca 2016 #19 Opublikowano 16 Marca 2016 ja bym dodał jeszcze ze dosyć istotna jest tez temperatura zewnętrzna, jak i utrzymywana wewnątrz budynku :) co do temperatury powrotu to u mnie oscyluje pomiędzy 55 a 62^C tez jestem ciekaw do czego autorowi potrzebne sa te przypadkowe i losowe wartości :D może wypełnia kupon lotto :p
kwinto30 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor #20 Opublikowano 16 Marca 2016 No jest mi potrzebna taka informacja i tyle. Uzyskałem ją w i wszytko w temacie
marcin Opublikowano 16 Marca 2016 #21 Opublikowano 16 Marca 2016 aż dziwne że admin puszcza takie wątki na tym dość poukładanym forum W pierwszym odruchu faktycznie pomyślałem jak Ty i wywaliłem wątek do kosza jako średnio sensowny. Ale po przemyśleniu jednak uważam, że temat ma sens. Chociażby pod tym kątem: kupując kocioł jaki wybierasz zasobnik? Co ile chcesz chodzić do kotłowni żeby go obsługiwać? Te wartości oczywiście zależą od wielu czynników ale na pewno nie są losowe.
poltowski2000 Opublikowano 16 Marca 2016 #22 Opublikowano 16 Marca 2016 nie tak dawno temu , kolega tez zadał mi takie pytanie. wyjaśnił ,że pracuje w delegacji tydzień /tydzień i nie chcę zostawiać żony z tym bajzlem na głowie. skończyło się pelecie.
leszkowaty Opublikowano 16 Marca 2016 #23 Opublikowano 16 Marca 2016 Te wartości oczywiście zależą od wielu czynników ale na pewno nie są losowe. w temacie zakres ilości dni na jednym załadunku, mieści się w przedziale od dwóch do trzydziestu dni dla kogoś kto nie zna tych wielu zmiennych czynników, są to liczby przypadkowe z zakresu 2~~30 :D
kociołsam Opublikowano 16 Marca 2016 #24 Opublikowano 16 Marca 2016 U mnie od 14 do 30 dni na lepszym od 7 do15 dni na naj gorszym ruskim miale
kwinto30 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor #25 Opublikowano 17 Marca 2016 A widzicie Panowie potrzebne te informacje są po to aby mieć rozeznanie w temacie jakim jest Praca i i Obsługa Pieców na Ekogroszek , i jest mi to potrzebne a gdzie mam pytać jak nie u źródła - użytkowników tych kotłów . Nie interesują mnie ustawienia wielkość domu temperatury na zewnątrz , jak wykonana instalacja i i tak dalej . Swój piec już ustawiłem śmiga jak trzeba metodami prób i błędów aż w końcu chodzi tak jak chciałem . Swoją droga myślałem ze więcej ludzi udzieli informacje ale cóż będę szukał dalej . Ale jak to bywa w naturze Polaka .......... Pozdrawiam i myślę ze temat do zamknięcia Dziękuje tym co odpowiedzieli i nie pluli jadem :) Takie małe luźne badania :) wykresy i inne tabelki oparte na informacjach użytkowników kotłów z podajnikiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.