Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzięki!

Opublikowano

ile powinna być ustawiona korekta czujnika pokojowego przy ogrzewaniu grzejnikowym? 

Opublikowano

u mnie jest 80 i dziala dobrze krzywa na 3 moze jeszcze musisz pokombinowac z mieszaczem 

Opublikowano

co masz na myśli o mieszaczu? 

Opublikowano

Widzieliście że na sterowniku można zobaczyć pogodę??? Chciałem zdjąć srebrny panel, coś nacisnalem przypadkiem i pojawiła się pogoda, 2c7f2a78b79d8949125bbdfad6ad1b62.jpg

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Widzieliście że na sterowniku można zobaczyć pogodę??? Chciałem zdjąć srebrny panel, coś nacisnalem przypadkiem i pojawiła się pogoda, 2c7f2a78b79d8949125bbdfad6ad1b62.jpg

lewy mały przycisk

Opublikowano

korekta czasu reakci tak to sie nazywa 

Ptaku daj maila na priv

Opublikowano

Gdy w podtrzymaniu zacznie spadać temp. spalin , żeby nie doszło do przesypania peletu , jak to miało wcześniej miejsce.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

ile powinna być ustawiona korekta czujnika pokojowego przy ogrzewaniu grzejnikowym? 

Zmieniłem charakterystykę pogodową z 4 na 3

Opublikowano

Ok, ale ja wcześniej miałem 6 i jak odpisałeś zmieniłem na 4:)

Opublikowano

;:;

Podaj maila  wyślę Ci trochę inny program.  :) Dlatego,że jesteś jeden z nielicznych bardzo dociekliwy, :)

Wysyłam maila na priv. BTW, ta "detekcja spalin" to "detekcja zgaśnięcia żaru na palniku w podtrzymaniu"  - to jest właściwe określenie ;)

Opublikowano

Fajna sprawa. Szkoda, że w TECH'u tego nie zrobili ;/

Opublikowano

Cześć

mam pytanko, mam zadaną temperaturę w domu 22 stopnie, aktualnie jest 23, a kocioł mimo wszystko co jakiś czas dogrzewa instalacje, co wydaje mi sie że jest niepotrzebne skoro jest 1 stopień więcej od temperatury zadanej, ustawione na sterowanie "czujnik pokojowy+czujnik zewnętrzny", 

co zmienić w ustawieniach żeby kocioł "widział" że jest 23 stopnie i nie grzał. 

eksperymentuje z korektą czujnika pokojowego zmieniłem na 80% ale za bardzo nie widzę poprawy, nie jestem zresztą pewien czy ten parametr ma wpływ na to co chcę osiągnąć.

Ustawiałeś histerezę czujnika w sterowniku?  Obieg CO1 lub CO2 -> Histereza czujnika pokojowego ustaw na 0,2stC

Opublikowano

Wysyłam maila na priv. BTW, ta "detekcja spalin" to "detekcja zgaśnięcia żaru na palniku w podtrzymaniu"  - to jest właściwe określenie ;)

Brakowało mi tego określenia. Dzięki. :)

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Ustawiałeś histerezę czujnika w sterowniku?  Obieg CO1 lub CO2 -> Histereza czujnika pokojowego ustaw na 0,2stC

Żeby wyłączyło mu obieg i trzymało w/w parametr trzeba dodatkowo

SERWIS - OBIEG CO1 LUB 2 (U NIEGO 2 ) POMPA - BLOKADY I USTAWIĆ : BLOKADA 100% .

• Zgadzam się 1
Opublikowano

I wtedy pompa CO się zalaczy jak temp pokojowa spadnie? A tak to będzie wyłączona czy tak?