Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż Sprzęgła Hydraulicznego

ElBinstal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, :D

Jak zamontować sprzęgło hydrauliczne aby nie tworzył się z niego syfon. Jest taka możliwośc? Czy nie ma to żadnego wpływu na poprawność działania instalacji? :wacko: :unsure:

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odp.

Problem polega na tym, że nie mam miejsca na ścianie aby zamontować sprzegło. Chciałbym zamontować je pod kotłem gazowym a póżniej porozjeżdżać na poszczególne obwody. Niestety ale spadek z kotła będzie wynosił ok 1,3m a później cała woda musi biegnąć w górę ok. 1,1m do zasilenia obwodów grzejnych.

Czy będzie to miało wpływ na działanie układu? Czy lepiej wygospodarować trochę wiecej miejsca i zamontować je na wysokości przyłącza do poszczególnych obwodów.?

Fajna instalacja z tym sprzęgłem ale elektrykowi za fuszerkę odciąłbym rękę żeby drugi raz czegoś takiego nie zrobił.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odp.

Problem polega na tym, że nie mam miejsca na ścianie aby zamontować sprzegło. Chciałbym zamontować je pod kotłem gazowym a póżniej porozjeżdżać na poszczególne obwody. Niestety ale spadek z kotła będzie wynosił ok 1,3m a później cała woda musi biegnąć w górę ok. 1,1m do zasilenia obwodów grzejnych.

Czy będzie to miało wpływ na działanie układu? Czy lepiej wygospodarować trochę wiecej miejsca i zamontować je na wysokości przyłącza do poszczególnych obwodów.?

Fajna instalacja z tym sprzęgłem ale elektrykowi za fuszerkę odciąłbym rękę żeby drugi raz czegoś takiego nie zrobił.

Pozdrawiam

Zdecydujesz się na  kocioł  to i do niego znajdziesz odpowiednie sprzęgło. Są w ofertach i niestety nie ma jednego sposobu montażu, czasem potrzebne są inne elementy np kolektor przyłaczeniowy. Trzeba to sprawdzać w dokumentacji producenta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.