Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Zastanawiam się nad dokupieniem zestawu automatycznego podajnika do mojego sześcioczłonowego kotła Viadrus U22S. Dostępne są dwa modele. Oryginalny z formy Klimosz lub zamiennik który można kupić sklepie Prosat. Szukam opinii na temat takiego rozwiązania. Cena zestawu z prosatu jest o ok 1000 zł niższa i w zestawie jest sterownik.

Edytowane przez simi79
Opublikowano

Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że nie sugeruj się sterownikiem ST-37 - funkcje jakie on oferuje są  .........sto lat za murzynami. Jak najdalej od tego sterownika. Jak już to zainteresuj się SPP od Boleckiego.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad dokupieniem zestawu automatycznego podajnika do mojego sześcioczłonowego kotła Viadrus U22S. Dostępne są dwa modele. Oryginalny z formy Klimosz lub zamiennik który można kupić sklepie Prosat. Szukam opinii na temat takiego rozwiązania. Cena zestawu z prosatu jest o ok 1000 zł niższa i w zestawie jest sterownik.

Hej Simi daj namiary na Prosat zainstalowałes juz podajnik napisz jak wysło jak sie sprawuje co dokladnie masz i ile kosztowało dzieki z gory za odp...

• 1 rok później...
Opublikowano

Slim.

opisz proszę swoje doświadczenia z piecem po przeróbce na podajnik. Też się nad tym rozwiązaniem zastanawiam.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich

wiem że temat troszkę nie świeży ale mam parę pytań  

Stworzyłem takiego potwora   jak w temacie 

viadrus u22 + zestaw Dragon z palnikiem brucer

i obecnie staram się ożywić to coś 

mam drobne problemy:

- przegrzewająca się rura podajnika 

-skroplona woda w zasobniku 

to to pracuje od 12 godzin lecz przy poprzednich próbach

palnik wywalał opał po 36 godzinach z powodu wysokiej temperatury podajnika 

doszczelniłem koronę i myślałem że będzie dobrze ale rura ma ponad 70 c - wiem że temperatura zapłonu węgla  to 300 c ale mój sterownik można tylko ustawić do 80 c i co zmieniać sterownik ? 

sterownik to jakiś chłam IE-28 zwyklak dwu stanowy -_-

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie

Aby nie zakładać nowego tematu podepne się pod istniejący.

Posiadam również kocioł na wymienniku Viadrus u22-Klimosz Wally. Tylko ze 8 członów 46kw, czy ktoś się orientuje jak sprawdza się oryginalny zestaw przezbrojeniowy klimosz ZPA ? Jak piec sie sprawuje po przeróbce. Osobiscie chce zasobnik powiekszony 505 dm3 Sterownik klimosz premium ng. Pozdrawiam