Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Łożyska Seg45-2A

Yasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem, musze wymienic łożyska w silniku do dmuchawy, ale nie mam pojęcia jakie to są łożyska. Czy ktoś może wie ? Silnik to SEg45-2A.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

No racja. Można mieć nadzieję, że podadzą oznaczenia lub wymiary łożysk. Bo ze względu, że fabryczne łożyska padły, lepiej by było dać porządne odpowiedniki, a nie to samo co włożył producent.

Opublikowano

Tyle ze ten silnik jest z 2002 roku, więc prawie 12 lat to chyba dość długi czas życia nie ?:) Napisałem do producenta ok . 13, ale bez odpowiedzi :(

Opublikowano

Producent sam może już nie wiedzieć co wtedy wkładał w swoje silniki - tu wchodzi w grę tylko rozbiórka i zakup takich samych lub lepszych o tych samych parametrach.

Opublikowano

Tyle ze ten silnik jest z 2002 roku, więc prawie 12 lat to chyba dość długi czas życia nie ? :) Napisałem do producenta ok . 13, ale bez odpowiedzi :(

Pamiętaj aby nowo zakupione łożyska były z luzem c3 i z oznaczeniem rs
Opublikowano

Jeśli mają być OBUSTRONNIE szczelne, to 2RS =uszcz gumowe lub ZZ =uszcz met . Łożyska dmuchawy pracują przy dużym zapyleniu, czyli jest to sprawa WAŻNA dla ich trwałości :rolleyes:

PozdrA.

Opublikowano

Dostałem odpowiedź od producenta. Są to łożyska kulkowe 608, jakby ktoś szukał następnym razem to będzie miał tu odpowiedź. Dziękuje wszystkim za rady i można zamknąć.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.