kufcio Opublikowano 26 Listopada 2008 #1 Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam zamontowalem zasobnik w dwiema wezownicami BIAWAR 300L , wg instrukcji wystarczy zabezpieczenie 6bar niestety u mnie przy nagrzaniu wody do ok 35-40C zawor bezpieczenstwa zaczyna puszczac.. w Instrukcji ani slowa o naczyniu przeponowym na wodzie uzytkowej.. Poszedlem do sklepu kupilem niebieskie przeponowe naczynie na zimna wode ale tylko 8L wiekszego nie mieli, niesttey dalej to samo tylko ze przy 45C wody uzytkowej.. Pytanie jaki zbiornik powinien byc? 30L czy jaki diabel? pozdr Cytuj
himani Opublikowano 27 Listopada 2008 #2 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zasobnik ten powinien pracować na innych parametrach ,z pełnym zabezpieczeniem zarówno na wodzie zimnej jak i ciepłej. Należy zredukować ciśnienie w układzie zimnej wody ,w zależności od temperatury wody ogrzewanej.Naczynie przeponowe to 15 l. Cytuj
WilliamBonawentura Opublikowano 30 Listopada 2008 #3 Opublikowano 30 Listopada 2008 Jakie masz ciśnienie wody ustawione na reduktorze ? To naczynie oczywiście jest włączone ZA zaworem zwrotnym zasobnika ? Na jakie ciśnienie zostało napompowane ? Cytuj
bandro Opublikowano 14 Lutego 2009 #4 Opublikowano 14 Lutego 2009 Witamzamontowalem zasobnik w dwiema wezownicami BIAWAR 300L , wg instrukcji wystarczy zabezpieczenie 6bar niestety u mnie przy nagrzaniu wody do ok 35-40C zawor bezpieczenstwa zaczyna puszczac.. w Instrukcji ani slowa o naczyniu przeponowym na wodzie uzytkowej.. Poszedlem do sklepu kupilem niebieskie przeponowe naczynie na zimna wode ale tylko 8L wiekszego nie mieli, niesttey dalej to samo tylko ze przy 45C wody uzytkowej.. Pytanie jaki zbiornik powinien byc? 30L czy jaki diabel? pozdr witam. wgstarej szkoły 10% wielk zb(30l)po nowemu 5% 15l.wyśrodkuj na 20l i będzie dobrze Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 16 Lutego 2009 #5 Opublikowano 16 Lutego 2009 Przejrzyj mój Post nr 11 w temacie CiŚnienie - A UkŁad Cwu, kolejny raz w Was nadzieja. w Instalacje CO i CWU. Są tam tabele doboru naczynia w zależności od temperatury. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi