grig Opublikowano 3 Czerwca 2013 #1 Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Witam kolegów Jestem to nowy załączam schemat tego pieca Proszę o wyrozumiałość -nie jestem fachowcem od pieców ale chce jej to zrobic bo koszt u fachowca to ok 300 zł jesli mozecie pomóc to b. proszę Musze pojechać do znajomej aby zdemontować wymiennik pierwotny w piecu ariston class24 cf i go odkamienić kamixem Jak najłatwiej go wykrecić ( tam są jakieś zlączki z oringami i obejmy zabezpieczające ) ------------ jak je najłatwiej rozłączyc ? ------------- czy konieczne są nowe oringi ? czy jak to zrobię to będę mógł wysunąć na zewnątrz cały wymiennik ( od góry go blikuje ten zespół odprowadzania spalin, czy on pozwoli na uniesienie tego wymiennika podczas rozłączania ? czy lepiej odkręcić cale rury na dole z obu stron ( zasilanie , powrót co) i wówczas można go wysunąć na zewn. bez podnoszenia w górę Czy po tym trzeba na nowo go uszczelnić taśmą teflonową na gwintach ? ------ jaki plaski klucz -tzn jaki rozmiar tam idzie ? wiem ze musze najpierw troche wody spuscic a potem napelnic do max 1.5 bara Czy po tym wszystkim jak się uda można uruchomić aut. odpowietrzanie ( klawisz esc / 5sek ) czy wystarczy ręcznie go odpowietrzyć na pompie obiegowej czy potrzebne jest też odpowietrzanie na grzejnikach Edytowane 3 Czerwca 2013 przez grig Cytuj
grig Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor #2 Opublikowano 3 Czerwca 2013 sory z błedy z braku wiedzy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi