michasja Opublikowano 22 Lutego 2013 #1 Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam wszystkich. Z mojego pieca kaflowego ucieka dym dokładnie pomiędzy drzwiczkami a piecem nie da się wogóle palić bo wszystko ucieka do domu. Drzwiczki obsadzone są na czterech śrubach zauważyłam, że jedna z nich się rusza i na moje babskie oko po odkręceniu nakrętki można by ją wyjąć. Czy mogę to jakoś sama naprawić, wyjąć śrubę włożyć inną albo czymś uszczelnić. Na obecną chwilę jestem sama w domu z dzieckiem mąż wyjechał, a na usługi zduna mnie nie stać. Czy jest jakieś inne wyjście niż zdun? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
olinek Opublikowano 22 Lutego 2013 #2 Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie wiem czy to musi być akurat zdun,ale na pewno musi to by odpowiedzialny fachowiec - szukanie pomocy na forum internetowym to nie jest w tym przypadku dobry pomysł ! Cytuj
vernal Opublikowano 22 Lutego 2013 #3 Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam wszystkich. Z mojego pieca kaflowego ucieka dym dokładnie pomiędzy drzwiczkami a piecem nie da się wogóle palić bo wszystko ucieka do domu. Drzwiczki obsadzone są na czterech śrubach zauważyłam, że jedna z nich się rusza i na moje babskie oko po odkręceniu nakrętki można by ją wyjąć. Czy mogę to jakoś sama naprawić, wyjąć śrubę włożyć inną albo czymś uszczelnić. Na obecną chwilę jestem sama w domu z dzieckiem mąż wyjechał, a na usługi zduna mnie nie stać. Czy jest jakieś inne wyjście niż zdun? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Dym wchodzi do domu bo się komin przytkał. Cytuj
michasja Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor #4 Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Włożyłam zapaloną zapałkę do pieca i nic się nie działo paliła się dalej nawet płomień się nie ruszał czyli cugu nie ma tak? Edytowane 23 Lutego 2013 przez michasja Cytuj
Vlad24 Opublikowano 23 Lutego 2013 #5 Opublikowano 23 Lutego 2013 albo piec zadzwoń po kominiarza niech przeczyści komin uśmiechnij się ladnie, to może i do pica zajrzy Cytuj
heso Opublikowano 23 Lutego 2013 #6 Opublikowano 23 Lutego 2013 Bardzo apetycznie napisałeś... "do pica zajrzy" - to zupełnie niegramatycznie. Cytuj
Vlad24 Opublikowano 23 Lutego 2013 #7 Opublikowano 23 Lutego 2013 "e" dotykowa klawiatura tabletu zjadła Cytuj
heso Opublikowano 23 Lutego 2013 #8 Opublikowano 23 Lutego 2013 Miałeś szczęście, że na końcu "y" nie wstawiła... A skoro już o szczęściu, to myślę, że na szczęście od czasu do czasu jakaś baba ma problem i wtedy przydaje się jakiś kominiarz. Ruszcie się chłopaki z pomocą, może to blisko Was? Pozdr. HS Cytuj
spidoman Opublikowano 23 Lutego 2013 #9 Opublikowano 23 Lutego 2013 Kupe lat temu miałem przypadek że piec był czysty, komin czysty a co się okazało, szamotówka wypadła z kafla w kanale nad paleniskiem i skutecznie go zablokowała, kominiarz się poddał. Cytuj
vernal Opublikowano 23 Lutego 2013 #10 Opublikowano 23 Lutego 2013 Dlatego dobrze Vlad dopisał co tam może być zatkane jeszcze ;) Coś na drodze od ognia do wyjścia na dachu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi