Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamiast bawić się w takie rzeczy, które zajmują kupe czasu, pochłaniają dużo pieniędzy, i nerwów, to jeśli masz dobry jeszcze kocioł to znacznie lepiej zainwestowac w gotowy palnik np. Brucer/Burner-s lub jakiegoś tłoka, albo jak już koniecznie chcesz to nawet rynnowy można kupić, masz w miare sprawdzoną konstrukcje, z wiadomą mocą, a tak to nie wiadomo co wyczarujesz i ile to pochodzi, kupe pieniędzy, a pewności żadnej czy będzie spełniał swoje zadanie.

Zaznaczam, że to tylko moje zdanie

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Wojtek22.

Na jesieni zrobiłem sobie taki palnik i śmiga bez poprawek do tej pory. Materiał na niego pochodził ze złomu i jest bardzo prosty do wykonania. Dokupiłem tylko nowy sterownik i używany podajnik ślimakowy ze zbiornikiem.

Na takim palniku nie każdy opał dobrze się spala, a miał to najlepiej palić na palniku szufladowym.

Ja palę bobikiem, a ten się spala dobrze na każdym rodzaju palnika. W swoim temacie o bobiku opisałem swoje doświadczenia z paleniem innych rodzajów opału, więc możesz przeczytać.

Opublikowano

Witam

Zamiast bawić się w takie rzeczy, które zajmują kupe czasu, pochłaniają dużo pieniędzy, i nerwów, to jeśli masz dobry jeszcze kocioł to znacznie lepiej zainwestowac w gotowy palnik np. Brucer/Burner-s lub jakiegoś tłoka, albo jak już koniecznie chcesz to nawet rynnowy można kupić, masz w miare sprawdzoną konstrukcje, z wiadomą mocą, a tak to nie wiadomo co wyczarujesz i ile to pochodzi, kupe pieniędzy, a pewności żadnej czy będzie spełniał swoje zadanie.

Zaznaczam, że to tylko moje zdanie

Pozdrawiam

Rafał

Gdybyś choć raz wykonał takie g.... jak piszesz to napewno nie wypowiedziałbyś sie na ten temat które lepsze czy kupne czy zrobione.Tylko ktoś nie posiadający wiedzy na ten temat tak napisze.

Opublikowano

Witam

Robogaz nie wiem o co się tak ciskasz, napisałem przecież, że to tylko moje zdanie, zauważ, że ja w swoich wypowiedziach, często zaznaczam, że to tylko moje zdanie, jeżeli podejrzewam, że inna grupa osób, może mieć odmienny punkt widzenia na ten temat, tak też uczyniłem w tym przypadku, bo podejrzewałem, że znajdzie się grupa ludzi którzy będą zwolennikami samoróbek, ja przykładowo na miejscu autora wolałbym kupić gotowy, napisałem to przedstawiłem swoje za i przeciw i na nikogo się nie wściekam.

Forum jest chyba po to, żeby każdy przedstawił swoje racje i swój punkt widzenia, a zainteresowany i tak ma wolną wole i sam wybierze to co mu odpowiada najbardziej.

Pozdrawiam

Rafał