samoukBartek1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Proszę o opinie czy dobrze mam zamiar podłączyć. Cytuj
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Oj bardzo źle, mam nadzieję że to dopiero zamiar. Poszukaj ma Forum gotowych schematów dla kotła a następnie dołącz kominek Ten schemat jest zły, Pozdrawiam Cytuj
samoukBartek1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Naszczęście w kotłowni tylko piony mam spuszczone do instalacji. A co jest źle w tym rysunku? Cytuj
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2012 #4 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Do naczynia przelewowego - rura bezpośrednio z kotła i kominka , bez zaworów. Zamkniesz przez pomyłkę zawór i co? Bum Potrzebny jest ZB 1,5bar na kotle i kominku Popraw i zobaczymy dalej Cytuj
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2012 #6 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie czytasz do końca - post #4 - bez zaworów , to bez zaworów, daj zawory na powrocie a nie na zasilaniu. Cytuj
samoukBartek1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor #7 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy w tym układzie paląc w kominku nie będzie woda grzała pieca i na odwrót? Cytuj
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2012 #8 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie powinna ale pewnie nie będzie grzała CWU, grawitacja na kotle i boilerze może ruszy ale już na kominku nie. Powinna być druga pompa od grzania CWU , na zasilaniu bojlera, za pompę zawór zwrotny, tę pompe może załączać termostat zanurzony w bojlerze. Te odcinki poziome, które narysowałeś do NP powinny być bardzo krótkie lub po skosie w górę Cytuj
samoukBartek1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor #9 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czy montując CWO w tym układzie będzie pracować bez drugiej pompy co? Cytuj
sambor Opublikowano 6 Grudnia 2012 #10 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Człowieku to działa tylko wtedy gdy grzejesz CO i temp CWU będzie max 30-40C - to zły schemat. Daj osobną pompę do schematu z postu #7 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi