maniana Opublikowano 5 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 5 Grudnia 2012 witam poszukuje najprostrzego schematu grzania wody w podkowie kuchennej grawitacyjnie Cytuj
heso Opublikowano 5 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Popatrz, ile tego jest... http://lmgtfy.com/?q=schemat+ogrzewania+z+podkow%C4%85 Nawiasem mówiąc, dlaczego w tytule piszesz tak niedbale? To chyba mistrzostwo świata, ten "chemay"... No i pisze się także" najprostszy". Ech, co za czasy... Pozdrawiam- Henryk S. Cytuj
maniana Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor #3 Opublikowano 7 Grudnia 2012 witam no są schematy ale chodiz mi o taki bez grzejników tylko ciepła woda w kranie z podkowy grawiyacyjnie bojler bez wężowniy ale niekoniecznie moze by ktos zapodął takli schemacik prosty Cytuj
maniana Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor #5 Opublikowano 10 Grudnia 2012 witam a bez naczynia wzbiorczego moze byc ? bo planuje załozyc bojler bez węzownicy oraz kolejne pytanie podkwoe mam na 1 1/2 cala moge zrobic odrazu przy podkowie redukcje na 1/2 lub 3/4 cala ? czekam na odp thx Cytuj
MarekW Opublikowano 11 Grudnia 2012 #6 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zrobić oczywiście możesz, ale wynikiem tego będzie wielkie buuuum.!!!!. Cytuj
maniana Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor #7 Opublikowano 11 Grudnia 2012 witam a dlaczego buum prosze o info czytam na forach ze tak tez mozna i ludzie lata maja a inni pisza ze bum ? to dlaczego bum ze za małe rurki czy tez ze brak naczynka wzbiorczego Cytuj
kiminero Opublikowano 11 Grudnia 2012 #8 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Grawitacyjnie 1/2" niczego nie nagrzejesz. Musisz trzymać się rozmiaru wężownicy. Nie jestem pewien, czy dobrze cię rozumiem, ale są dostępne podgrzewaczze bez wężownic. Wg mnie gra niewarta świeczki, bo to ryzyko większe. Masz wówczas ciśnienie sieciowe w podkowie a najczęściej wymagany jest reduktor ciśnienia. Lepiej załóż boiler z wężownicą i naczynie. Oba typy boilerów i tak rurą 32 musisz podpiąć, a naczynie będzie tańsze od reduktora. Tak czy inaczej masz tu link do poczytania. http://www.biawar.com.pl/index.php/ogrzewacze-wody/zasobniki-c.w.u-seria-.20/menu-id-139.html Zakładka "Materiały do pobrania", instrukcja montażu. Cytuj
maniana Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor #9 Opublikowano 12 Grudnia 2012 a 1 cal mogła by byc podkowa ma wyjscia na 1 1/2 cala a to cholernie grube rury no włąsnie chciałbym bez wężownicy bojler zamontowac bo takowy sie mi gdzies plata a mozna by prosic o taki schemacik gdzie jkai zawór i ogólnie aby mi to w powietrze nie wyelciało bedę tylko wiedział co jak i gdzie to sobiej uz zrobie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi