Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dotacje Na Kolektory

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🌞 Szukasz instalatora kolektorów słonecznych?

Wypełnij krótki formularz i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Porównaj oferty
Opublikowano

Żona namawia mnie na kolektory, ale nie stać mnie od razu za wszystko zapłacić. Na makroterm.pl przeczytałem, że taka dotacja obejmuje zarówno zakup, montaż i sporządzenie samego projektu. Czy załatwialiście już taka sprawę? Jest to skomplikowane?Jak wygląda w rzeczywistości ta kwestia?

Opublikowano

batdzo proste ,idziez do firmy bierzesz ofertę i idziesz do banku ,jak uzyskasz zielone swiatłow na kredyt to idzie do firmy z decyzja banku i spisujecie umowę i działacie ,po skonczeniu wszeklie dokumenty dostarcza firma montująca i protokooem odbioru i zakonczenia prac oraz faktura roztajesz sie z wykonawcą ,wykonawca dostaje kase po 60dnia umniejszają twój kredyt o 45% i sobie spłacasz prze np 5 lat

Opublikowano

a tak te 45% trzeba w pisac w pozycje pozostałe dochody .....

Opublikowano

Jest to skomplikowane?Jak wygląda w rzeczywistości ta kwestia?

W rzeczywistości ta kwestia wygląda tak, że mogą to wszystko dla Ciebie przygotować i zainstalować ale się nie opłaca.

Jak dostaniesz 2 dotacje (dodatkowo z gminy) to może być lepiej... na granicy opłacalności.

Jak grzejesz wodę gazem, to nawet o tym nie myśl.

Chyba, że wchodzą w rachubę jeszcze inne aspekty - np. szpan, to co innego.

Wtedy jak najbardziej - trzeba zakładać!

Pozdrawiam.

• 5 tygodni później...
Link afiliacyjny

💰 Ile kosztują kolektory słoneczne?

Wyceny od firm z Twojego regionu

Sprawdź wyceny