Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest możliwość dostania jakiejś dotacji na zakup pieca np na pellet ?

Na stronie firmy Kostrzewa piszą o jakiejś ekodotacji ale nic konkretnie.

Opublikowano

Kiedyś rozkminialem to najlepiej jak twoja gmina ma dotację u mnie biedna gmina to mają na zmianę poszycia dachowego z azbestu na blachę....

Wiem że w opolskim jakiś czas temu gmina miała dotację na kotły na pelet 5 klasy....

Ja kupowałem w ubiegłym roku możliwości dotacji nie znalazłem to kupiłem kocioł bez certyfikatu 5 klasy....

Opublikowano

Swoją drogą to się dziwię, że tyle się mówi w naszym pięknym kraju o ochronie środowiska a żeby rząd zrobił jakaś ulgę np. bez VAT dla kotła 5 klasy, jakichś źródeł ekologicznych czy pompy ciepła to NIE ! !

Gminom się nie dziwie bo pomagają najbiedniejszyn azbest, studnie, oczyszczalnie przy domowe tam gdzie nie ma kanalizacji....to dotują...

Opublikowano (edytowane)

Coś tam znalazłem ale za dużo gmin tego nie ma zadzwoń jak chcesz...

1600-1800 zł piechota nie chodzi

https://www.nfosigw.gov.pl/oferta-finansowania/srodki-krajowe/programy-priorytetowe/prosument-dofinansowanie-mikroinstalacji-oze/informacje-o-programie/

http://www.biawar.com.pl/produkty-kotly-c-o/promocje-dotacje

Edytowane przez jackjj
Opublikowano

Dotacja -bezzwrotna pomoc - a nie pożyczka nisko oprocentowana ,to jest szalbierstwo słowne. poz Hermogenes

Opublikowano

5b8fa0b3c2d6dea8fafe88a0c868fbd9.jpg

Znalazłem taką informację, może ktoś do czyta i skorzysta....poradnik jest na forum o Biawar

Gość berthold61
Opublikowano

w jakiejś gazecie czytałem , że pewien minister nie pamiętam z jakiego ministerstwa będzie na jesień robiony nowy program , i dużo ma być o kotłach 5 generacji , zakazie sprzedaży starszych kotłów na koniec dodał że nie rozumie dlaczego są takie niskie dotacje jak dotychczas , że niby napędzi to rozwój kotlarstwa i wniosek że ma się duuużo zmienić , więc czekamy do jesieni