MaryGave Opublikowano 1 Marca 2012 #1 Opublikowano 1 Marca 2012 Witam mam kocioł o mocy 14kW i moje pytanie ile da radę ogrzać grzejników aluminiowych ? Cytuj
automatyk Opublikowano 1 Marca 2012 #3 Opublikowano 1 Marca 2012 Witam mam kocioł o mocy 14kW i moje pytanie ile da radę ogrzać grzejników aluminiowych ? Zle zadane pytanie gdyż odpowiedż na nie moze być od 30-500 żeberek natomiast istota jest ile musimy z tych żeberek wykrzesać żeby było ciepło w danym pomieszczeniu Cytuj
snoop84 Opublikowano 1 Marca 2012 #4 Opublikowano 1 Marca 2012 Da radę ogrzać w sumie 14 kW grzejników. Wszystko zależy od parametrów pracy instalacji Cytuj
MaryGave Opublikowano 1 Marca 2012 Autor #5 Opublikowano 1 Marca 2012 Otóż do tej pory miałem z pieca zasilane 65 żeber aluminiowych po remoncie i przebudowy po wymianie dachu i podniesieniu piętra na górze mam dodatkowe 90 żeber. Cytuj
automatyk Opublikowano 2 Marca 2012 #6 Opublikowano 2 Marca 2012 nadal nic nie piszesz o powierzchni którą chcesz ogrzac ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi