mlodzieniec Opublikowano 11 Lutego 2012 #1 Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam, możecie mi Forumowicze coś doradzić w kwestii jak w temacie? Chciałbym kupić pompę do szamba, na co zwrócić uwagę? Może ktoś ma jakiś model i może polecić? Dziękuję. Cytuj
gonzo2 Opublikowano 11 Lutego 2012 #2 Opublikowano 11 Lutego 2012 Od czasu powodzi tj od 2,3 lat yżykuję pompę do szamba żeliwną na wąż strażacki.Ja wziąłem najmocniejszą kupioną na alledrogo. Spisuje sie rewelacyjnie i nie narzekam.Pompuję co roku dużą ilość wody ze zbiornika po szambie w króciutkim czasie ,a wody jest sporo. Koszt to około 200-250zł. W czasie powodzi była chyba większa bo był popyt. Cytuj
mlodzieniec Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 12 Lutego 2012 Użytkował ktoś pompy firmy Omnigena? Cytuj
komturII Opublikowano 19 Marca 2012 #4 Opublikowano 19 Marca 2012 Ja użytkuję od prawie 20 lat N-415 z rozdrabniaczem Meprozet Brzeg. To pompa w założeniu do gnojowicy. Użytkuję ją codziennie bo mam mała przepompownię ( kolektor ściekowy biegnie w ulicy powyżej posesji)Sterowanie prostym wyłącznikiem czasowym na 5 min po 23 00.Jest stale zamontowana w komorze przepompowni.Mechanicznie działa bez zarzutu lecz od początku wymieniłem już dwa silniki co jest zrozumiałe w środowisku ściekowym.Awaryjnie używam jakiegoś chińskiego badziewia z marketu do brudnej wody - ale potem ją dokładnie myję czystą wodą i suszę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi