groszeq Opublikowano 31 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam forumowiczów. Sprzedam bufor bez wężownicy 750l +150l cwu ( dokładne liczby musze sprawdzić) i laddomat 21. lub zamienie ten zestaw na zasobnik ciepłej wody + montaż. Sprzedaje, bo zmodyfikowałem kocioł o palnik pellet i nie produkuje już "czasowej nadwyżki ciepła". Zestaw używany 3 sezony (łącznie z tym). W laddomacie, przy jednym zaworze jest wyrobiona śruba i nie da sie go zamknąć. Zbiornik jest zaizolowany. dorzucam 2 termostaty przylgowe. ewentualnie zamienie ww zestaw na: zasobnik CWU ( tak za 150 l) i przeróbke kotłowni. Jestem otwarty na propozycje. Pozdrawiam
dionizypasiewicz Opublikowano 2 Lutego 2012 #2 Opublikowano 2 Lutego 2012 -proszę o podanie orientacyjnej kwoty zakupu bufora i ladomatu dla osób ,które sa zainteresowane zakupem ,a nie tranzakcją wiązaną.Interesuje mnie również czy 150l zbirnik ciepłej wody jest wbudowany w buforze, czy stanowi osobną jednostkę, a jeżeli osobną to co jest powodem,że jego sobie pan nie zostawi? Pozdrawiam
groszeq Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor #3 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zasobnik cwu jest wbudowany w bufor ( tzw. pływający). Proponowane ceny to : bufor 2000 pln laddomat 700 pln do laddomatu są 2 wkładki termostatyczne: 63 i 72 st. C ( i dwa termostaty przylgowe). Bufor jest marki Drazice. W przypadku zakupu całego zestawu dorzucam zawor 3 drog. Esbe VRG131. pozdrawiam
dionizypasiewicz Opublikowano 14 Lutego 2012 #4 Opublikowano 14 Lutego 2012 -kilka dni temu sprzedałem "za grosze" zbiornik bufor 500 l,który sprzedany był ze względu na małą moc posiadanego pieca .Nadmienię, że z tym zbiornikiem kolega "bujał" się prawie rok!! W sytuacji kiedy buforowanie ciepła jest na topie,nie rozumiem braku zainteresowania , także obecnie oferowanym buforem z wbudowanym zbiornikiem ciepłej wody za smieszne pieniądze w porównaniu do ceny nowego. Czy jest fachowiec, który wytłumaczy brak zainteresowania buforowaniem w Polsce?? POZDRAWIAM
groszeq Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor #5 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam. Opcja wymiany jest nieaktualna. Pozostaje jedynie sprzedaż. Po demontażu wrzucę fotki.
groszeq Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor #6 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Bufor i laddomat ciągle na sprzedaż. Fotki po demontażu
dorecho Opublikowano 29 Sierpnia 2012 #7 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Zbiornik nie ma izolacji ? A już sie napaliłem na kupno... Pozdro A gdzie ew. odbiór?? mam autko. Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez dorecho
groszeq Opublikowano 2 Września 2012 Autor #8 Opublikowano 2 Września 2012 Witam. Zbiornik ma fabryczną izolację z pianki 10 cm i skaju. Do demotażu musiał zostać zdjęta. Jeżli potrzeba, to mogę wrzucić zdjęcia. Mieszkam 6 km od Oleśnicy ( Dolnośląskie).
groszeq Opublikowano 16 Września 2012 Autor #9 Opublikowano 16 Września 2012 Witam, Zestaw sprzedany. Wątek do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi