wolo22 Opublikowano 3 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Będę montował kocioł Zębiec KWK12kW . Widziałem wiele schematów . Skłaniam się do propozycji ze strony Defro (schemat z zaworem 4 drog.) .Naczynie wzbiorcze mam na piętrze tam też planuję dać odgałęzienie zasilające za pomocą pompki zasobnik cwu. Czy lepiej rozdzielić przy piecu i dwiema rurami na górę ? Cytuj
skąpiec Opublikowano 3 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Jedna gruba lub dwie cieńsze to chyba to samo Cytuj
sambor Opublikowano 4 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Witam To nie tak jak z butelkami 2x0,5l = 1l Do naczynia wzbiorczego musi być rura fi1" lub Cu28 bez żadnych zaworów pomiędzy naczyniem i kotłem. Jeżeli zastosujesz zawór 4- drogowy przy kotle, to do naczynia wzbiorczego musi iść osobna rura min 1". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi