aurii Opublikowano 14 Września 2011 #1 Opublikowano 14 Września 2011 witam panowie mam taką małą prośbę a mianowicie czy jest osoba na tym forum która by pomogła mi w solidnym rozrysowaniu kotłowni na pellet + kominek ??? Chodzi głównie o kwestię podłączenia kominka do instalacji. Instalacja zrobiona jest w ten sposób (patrz załącznik) i teraz do tej instalacji chciałbym podłączyć kominek kominek 19kw kocioł na pellet 25 kw zasobnik do wody 400 l Ps. czy jest możliwość zrobienia tak instalacji aby nie podgrzewać kominka paląc w piecu na pellet i odwrotnie. jaką zastosować automatykę??? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 14 Września 2011 #2 Opublikowano 14 Września 2011 Bufor !!! Instalator bedzie wiedział jak poskładać Cytuj
aurii Opublikowano 14 Września 2011 Autor #3 Opublikowano 14 Września 2011 tylko że ja nie chce bufora Cytuj
vernal Opublikowano 14 Września 2011 #5 Opublikowano 14 Września 2011 tylko że ja nie chce bufora Chodzi Ci o to, żeby pelleciak załączał się tylko wtedy, gdy kominek nie grzeje? Czy też mają działać jednocześnie? Cytuj
aurii Opublikowano 15 Września 2011 Autor #6 Opublikowano 15 Września 2011 znając życie to kominek będzie potrzebny do ogrzewania wiosną i jesienią a w zime bedzie działał tylko sporadycznie jako ozdoba. Kocioł natomiast będzie śmigał całą zime jako główne źródło ciepła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi