kaczor06 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 #1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) mieszkanie 45m2 cala instalacja w jednym poziomie zasialna kotlem zebiec ku 6, bojler 80l galmet. mam pytanie czy taki schemat bedzie poprawny oraz czy jest sens montowania obejscia do pompy jesli wszystko jest w jednym poziomie?? oraz jak poprawnie zamatowac naczynie wzbiorcze. Kocioł na paliwo stałe, więc układ jest otwarty dziekuje za odpowiedz http://imageshack.us/photo/my-images/801/94209869.jpg/ Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez kaczor06 Cytuj
Bolobo Opublikowano 16 Sierpnia 2011 #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 1. naczynie wzbiorcze za nisko - powinno być najwyżej ze wszystkich urządzeń. 2. podłączenie naczynia- wystarczy jedna rurka od dołu oraz przelew od góry. 3. zawór różnicowy-zamontować obowiązkowo wg obowiązujących zasad . 4. istalację wykonanać w układzie grawitacyjnym (zasilanie górą powrót dołem z odpowietrznikami na ostatnich pionach) 5. odcinek między odpowietrznikiem zasobnika jak najbliżej tego zbiornika. 6. dołożyć jeszcze należy zawór w obwodzie zasobnika. (na zasilaniu). 7. zamontować sterownik pompki. Cytuj
kaczor06 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor #3 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 dzieki wielkie za pomoc mozesz mi wytlumaczyc o co chodzi w punkcie 4?? chcial bym zeby wszystkie rurki byly zamontowane przy podlodze wiec jak zrobic uklad grawitacyjny skoro piec bedzie wyzej??? w przypadku braku zasilania co zdarza sie dosc czesto nic sie nie bedzie dzialo??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi