gonzo2 Opublikowano 22 Lipca 2011 #1 Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam I dostało i mnie.Rok temu zmieniona instalacja i 2 zawory z filtrem przed pompami nieznanego producenta (takie były tylko w sklepie) zaczęły lekko cieknąć przy niepalonym kotle przy pokrętle.Brak jest śruby dociskającej dławik.To chyba chińszczyzna. Pytanie zatem takie ,czy da się wymienić same oringi i czy warto? A może użyć poxilliny skoro i tak musimy wymienić kiedyś zawór i spuścić wodę z instalacji.Wyczyścić filter i czekać aż coś innego nie nawali i będziemy musieli spuścic wodę z c.o. http://www.polskiinstalator.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1038&Itemid=181 pozdr........ Cytuj
kiminero Opublikowano 23 Lipca 2011 #2 Opublikowano 23 Lipca 2011 Na cieknącym zaworze klej raczej nie "złapie". Te zawory naprawia się przez utylizacje. Innych skutecznych metod nie znam. Jak go rozbierzesz (do tego trzeba go zdemontować) i znajdziesz jakiś oring, to będziesz pierwszy. Cytuj
gonzo2 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor #3 Opublikowano 23 Lipca 2011 Pozostaje więc zawór z KFA lub....? Na jakie wymienić? A może tylko wybrać takie z dokręcanym dławikiem? Cytuj
kiminero Opublikowano 23 Lipca 2011 #4 Opublikowano 23 Lipca 2011 Na jakie wymienić? Te z dławicą w zupełności wystarczą. Ja zwracam uwagę na solidność wykonania korpusu i długość gwintu. Do tej pory nie miałem problemów z zaworami Armatura, Ferro, Siena, a i Diamond się poprawił. Cytuj
ktaczal Opublikowano 23 Lipca 2011 #6 Opublikowano 23 Lipca 2011 u mnie to samo było. odkręciłem rączkę i włożyłem podkładki miedziane i rączkę i skręciłem i już 3 rok nie cieknie jak jest potrzeba zakręcić to popuszczam śrubę i zakręcam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi