zbycho1017 Opublikowano 27 Lutego 2011 #1 Opublikowano 27 Lutego 2011 Mam takie małe pytanko pod jakim kontem wprowadzć rurę dymną do komina 45 czy 90 stopni. Jeśli 45 to czy nie będę miał wody w palenisku. Cytuj
HP79 Opublikowano 27 Lutego 2011 #2 Opublikowano 27 Lutego 2011 Woda nie pojawi się (niezależnie od podłączenia) jeśli będziesz dobrze palił (bez zaduszania ognia) i suchym drewnem. Cytuj
tqlis Opublikowano 28 Lutego 2011 #3 Opublikowano 28 Lutego 2011 I oby jak najmniej kolan 90stopni. Zapewne bedziesz stosowal kolana nastawne - nie zapomnij ustawic ich tak, abys mial dostep do wyczystek. Kiedys moze nazbierac sie tam sadzy. Cytuj
zbycho1017 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor #4 Opublikowano 4 Marca 2011 Podziękowania za pomoc , z wyczystką nie mam probemu zrobiłem ją po drugiej stronie komina. Cytuj
zbycho1017 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor #5 Opublikowano 4 Marca 2011 (edytowane) I jeszcze jedno. Obudowę wkładu mam zamiar zrobić z płyt GK na konstrukcji z profili (oczywiście z izolacją termiczną (wełna z ekranem aluminiowym)) które chcę obkleić płytkami ozdobnymi nie wiem jakim klejem je umocować żeby nie odpadły po piarwszym rozpaleniu. Jeśli ktoś ma w tym kierunku doświadczenie proszę onazwę takiego kleju. Edytowane 5 Marca 2011 przez Ryszard Cytuj
HP79 Opublikowano 5 Marca 2011 #6 Opublikowano 5 Marca 2011 Masz jakieś doświadczenie w kominkach? Jeśli nie, to powinieneś wiedzieć, że samodzielne skonstruowanie obudowy jest trudne. Te z gipskartonu i wełny potrafią być bardzo niebezpieczne i trujące. Na forum muratora (podforum "kominki") są setki postów na ten temat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi