k2kucyk Opublikowano 26 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam ! Mam problem z 1 grzejnikiem w domu. Ogrzewanie gazowe , w każdym grzejniku założona głowica, od ok.2 tygodni grzejnik piszczy ,ustawiony na głowicy na 2 lub 3 a nawet mniej ,przy ograniczaniu dopływu wody jak łapie żądaną temperaturę grzejnik niesamowicie głośno piszczy. Czy to uszkodzony zawór głowicy a może coś innego. Proszę o pomoc bo nie da się spać w pokoju ,albo piszczy albo zimno . Cytuj
robogaz Opublikowano 26 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam. Miałem taki przypadek i okazało się że wina leży w zaworze głowicowym,ale to kąplet czyli w głowicy. Cytuj
ladkar Opublikowano 26 Grudnia 2010 #3 Opublikowano 26 Grudnia 2010 także to przerabiałem, zawór termostatyczny do wymiany, a głowice przekrecić można, tylko upewnij się że głowica jest ok. i oczywiście kup kompatybilną Cytuj
yozik Opublikowano 27 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Gazowe powiadasz. To w którym pomieszczeniu masz termostat pokojowy? Czy może w jednym z tych w którym też masz głowicę termostatyczną? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi