Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Głowica Termostatyczna Hherz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z głowicą http://www.sklepkati.pl/p84163,herz-glowic...-5-1742006.html

jest zamontowana na zaworze 3-drogowym herz na podłogówce, układ normalnie działał w zeszłym roku a teraz dzieje się coś takiego że zawór nie podaje ustawionej temp na głowicy na podłogówkę tylko raz leci gorąca a raz zimna woda i tak na przemian tak jakby nie mógł się wstrzelić w ustawienie właściwej temperatury. Zdejmowałem głowice i ruszałem bolcem od zaworu ale nic to nie dało a nie stawia on jakiegoś wielkiego oporu więc nie jest zablokowany.

Glowica do wymiany czy całość (głowica i zawór ) ?

Aha- jeśli instalacja jest zasilana niską temperaturą z pieca gazowego to nic takiego się nie dzieje. Pojawia się to dopiero w momencie zasilania gorącą wodą z bufora i włączoną pompką obiegową (podłogówka ma swoją)

Dzięki

Opublikowano

tylko, że w zeszłych 2-ch latach było wszystko w porządku. Z bufora szło przeważnie 60-70 stopni

a teraz jest problem ale tylko w zakresie tych wyższych temperatur. Do ok. 40 stopni jest ok pote zaczynają się te przebicia. Czy taka głowica się zużywa ??

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam ja posiadam te głowice od około 10 lat mogę powiedzieć ze są o wiele gorsze od danfosa bo mam i takie w układzie w zaworach zacina się cos iglica się klinuje czy jest na to rada zawór się zamyka i koniec w pomieszczeniu zima muszę co jakiś czas zdejmować głowice odblokowac poprzez wyciąganie iglicy kleszczykami

Opublikowano

nf_20080604_132149.jpg

heimeier----Głowica termostatyczna K z czujnikiem przylgowym

Głowica termostatyczna z obejmą przewodzącą ciepło - numery nastaw 20 - 30 - 40 - 50 - zakres nastaw 20 - 50 °C (z elementami mocującymi)

Mam tą od 10 lat niezawodna