grzybek24 Opublikowano 20 Października 2010 #1 Opublikowano 20 Października 2010 Witam.Ściągnąłem grzejnik do malowania.Po zamontowaniu i napuszczeniu wody grzejnik grzeje do połowy grzeje tylko góra.Jest to grzejnik panelowy Kermi.Instalacja miedziana ma około 6 lat,piec na węgiel z pompką grundfos.Pewnie to kwestia zapowietrzenia ale próbowałem już odpowietrzać kilka razy(z odpowietrznika przy grzejniku leci tylko woda ania słychać powietrza).Dawałem pompkę na najwyższy stopień 3 i nic nie pomogło.Nawet ściągałem podłanczałem do kranu i płukałem wodą pod ciśnieniem bo myślałem ,że coś się zatkało.I dalej nic .Wiem,że temat był poruszany na forum.Pomóżcie bo zima idzie.Dzięki Cytuj
heso Opublikowano 20 Października 2010 #2 Opublikowano 20 Października 2010 Na dole strony masz spis podobnych tematów, poczytaj. Częściowo zimny, bo dostaje za mało gorącej wody. Przykręć inne grzejniki, to na ten pójdzie wtedy więcej. Każda instalacja CO wymaga wyregulowania, od tego są zawory na grzejnikach. Cytuj
grzybek24 Opublikowano 20 Października 2010 Autor #3 Opublikowano 20 Października 2010 Tak tylko przed malowaniem.Wszystko było ok.Wszystkie mogły grzać na full.A teraz tylko z tym jednym są problemy.Dodam,że on chyba jest ostatnim grzejnikiem w instalacjii. Cytuj
orzech1976 Opublikowano 20 Października 2010 #4 Opublikowano 20 Października 2010 Wyczyść filtr przed pompką Cytuj
grzybek24 Opublikowano 20 Października 2010 Autor #5 Opublikowano 20 Października 2010 Filtr wyczyszczony.Niemam pojęcia co się stało.Kilkakrotnie ściągałem ten grzejnik przy malowaniu i zawsze tylko normalne odpowietrzanie trzeba było zastosować i grzejnik śmigał.A teraz:( Cytuj
orzech1976 Opublikowano 20 Października 2010 #6 Opublikowano 20 Października 2010 Na dole strony masz spis podobnych tematów, poczytaj. Częściowo zimny, bo dostaje za mało gorącej wody. Przykręć inne grzejniki, to na ten pójdzie wtedy więcej. Każda instalacja CO wymaga wyregulowania, od tego są zawory na grzejnikach. To jedynie pozostało ci zastosowanie się do tej porady Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 21 Października 2010 #7 Opublikowano 21 Października 2010 Sprawdzałeś czy nie zablokował się zawór grzejnikowy (jakiś brud w zaworze)? Cytuj
grzybek24 Opublikowano 21 Października 2010 Autor #8 Opublikowano 21 Października 2010 Ten na którym jest regulacja stopni? Cytuj
grzeg Opublikowano 21 Października 2010 #9 Opublikowano 21 Października 2010 wszystko jedno który przytkany, zasilający czy powrotny efekt taki sam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi