kk84 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor #26 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Trochę aktualniejsze zdjęcia. Cytuj
cziko82 Opublikowano 7 Grudnia 2010 #27 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Trochę aktualniejsze zdjęcia. Witam super instalacja gratulacje. a teraz mam pytanie czy wszystko chodzi jak trzeba i czy masz priorytet grzania bojlera? i czy wszystkim steruje sterownik ten na piecu co jest na zdjęciu? czy występuje zjawisko wystudzenia wody w bojlerze ? Cytuj
dareksin Opublikowano 7 Grudnia 2010 #28 Opublikowano 7 Grudnia 2010 2. podłączenie zbiornika przelewowego w ten sposób \"napowietrza wodę\" co zwiększa korozję układu https://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?...ost&id=6098 Mogę prosić o Wasze zdanie w tej kwestii ? Cytuj
Kadafi Opublikowano 8 Grudnia 2010 #29 Opublikowano 8 Grudnia 2010 A gdzie przelew? Generalnie najprościej - od dołu zasilanie, z boku +/- w połowie przelew, góra odpowietrzenie (przypadek gdy masz pewność że naczynie nie zamarznie i nie chcesz zbytnio kombinować) Cytuj
kk84 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor #30 Opublikowano 8 Grudnia 2010 W swojej instalacji tak mam i działa, woda nie zamarza mimo iż naczynie znajduje się na nieogrzewanym poddaszu. -> cziko82. Dziękuję, starałem się żeby to jakoś wyglądało. Zjawiska wychładzania bojlera nie zaobserwowałem. Tak, sterownik na piecu zawiaduje wszystkim. Priorytet CWU mogę włączyć bądź wyłączyć - na tą chwilę wyłączony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi