baliosia Opublikowano 25 Sierpnia 2010 #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam! Jestem na etapie przeróbek w moim CO, montaż nowej pompy (Grundfos Alpha +), zaworów itp. i tu mam mały problem z bojlerem... stary jest malutki i wiszący - poziomy, szukam jakiegoś wolnostojącego min 140l. No i znalazłem jeden w bdb cenie Galmeta tylko że gościu mi powiedział że jest on trochę zakamieniony... czy znacie jakiś sposób na wyczyszczenie takiego bojlera, czy też może nie ma się czym przejmować. pozdrawiam i dzięki za odp. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 26 Sierpnia 2010 #2 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A nie lepiej kupić nowy? Stary może długo nie popracować. Odkamienienie często kończy się w krótkim czasie przeciekiem. Cytuj
bladyy78 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 #3 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Kupujesz najdroższą pompę i stary bojler ja już bym woła kupić tania pompkę i nowy bojler. Bojler nowy galmet wytrzymuje max 10 lat wiec kupując stary niebawem będziesz musiał kopić nowy. Cytuj
baliosia Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor #4 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Kupujes najdroższą pompę i stary bojler... Witam! Dzięki za posty, zrezygnowałem z tamtego bojlera, udało mi się kupić Junkersa SO 160 -1 (za 1/6 ceny) w świetnym stanie. Co do Galmeta to też słyszałem opinie że długo nie wytrzymuje... P.S. Pompe też kupilem używaną dużo taniej (1/4 ceny) ;) No nic idę walczyć do piwnicy, już tylko podłączenie do bojlera zostało :) no i trzeba będzie zalć i sprawdzić czy nie kapie he,he Cytuj
baliosia Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor #5 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 No nic idę walczyć do piwnicy, już tylko podłączenie do bojlera zostało :) no i trzeba będzie zalć i sprawdzić czy nie kapie he,he Witam! Podłączone i śmiga aż miło... jeden śrubunek trzeba było tylko dociągnąć, no i podstawa dobre odpowietrzenie. W przyszłości będę przenosił kocioł i bojler do innego pomieszczenia w piwnicy. Na chwile obecną mam poziomy zamiast pionów... No i trzeba nowy komin postawić :rolleyes: Jak macie jakieś uwagi piszcie pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi