Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,posiadam piec ling duo 50kw. Kocioł posiadam czwarty sezon,lecz do dnia dzisiejszego uważam ,że był to najgorszy zakup.W drugim sezonie grzewczym wyszły błędy konstrukcyjne pieca po zakupieniu talerza na zboże, który nie pasował do otworu. Mimo przyjazdu serwisanta z Żor który potwierdził błędy wykonania kotła nikt z firmy się nie zainteresował dużymi wadami.

W tym tygodniu zmuszony byłem wymienić ślimak, okazało się że długość ślimaka do pieca 50kw nie pasuje. Problem polega na tym że firma wypuściła kombinowany piec. Wielkość i opis pieca 50kw, podajnik z paleniskiem 35 kw.Zostałem oszukany na niemałą kwotę pieniędzy. Piec nadaje się tylko na wyrzucenie. Wiec podsumowując wszystkich przestrzegam przed zakupieniem pieca ling duo. Kup równa się wyrzuć pieniądze w błoto.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co się orientuję, to 4 lata temu kotły Ling Duo 50 kW i 35 kW miały taką samą retortę, różniły się natomiast budową wymiennika. W przeciągu tych 4 lat zdążyła się zmienić budowa retorty i do tej 50 kW wydłużył się także ślimak. Także nie wydaje mi się, żeby ten kocioł był kombinowany.. a przy zamawianiu należało po prostu podać datę produkcji kotła...

Takie moje skromne zdanie :o

Opublikowano

Jak wcześnie pisałem,do tego pieca nie pasował talerz na zboże,średnica otworu jest za mała na talerz 50kw.Po za tym serwisant potwierdził błąd w konstrukcji pieca.Kocioł ma więcej wad,jeszcze jedną było umieszczenie komputera bezpośrednio przy metalu, kiepska izolacja nie pomogła zapobiec stopieniu się urządzenia.Nadal uważam że był to kiepski zakup. I z tego co się orientuję nie jestem sam z takim piecem. W Żninie było sprzedane kilka sztuk takich kotłów nie tylko cztery ale i dwa lata temu. Jest to ewidentny błąd firmy, która nie umie się do tego przyznać.