Tylda111 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 #1 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 witam jestem tu nowy wiec na poczatku pozdrawiam wszystkich. Szukam porady na temat C.O. jestem własnie na etapie zakładania i niechciałbym popełnic błedów przy instalacji. Chciałbym wykonac proste i sprawne ogrzewanie. Dom 150m uzytkowej parter i pietro na parterze podłogowe plus 3 grzejniki wspomagajace a na pietrze 6 grzejników plus 1 podłogówka w łazience. załaczam schemat wykonany przeze mnie , logicznie myslac powinien działać , lecz jestem laikiem i moze popełniam błędy , prosze o sugestie. czy zastosowac 2 pompkę?? co myslicie o zaworach rtl zamiast mieszajacego i generalnie czy to ma prawo działać Pozdrawiam Tomek Cytuj
jacgoj Opublikowano 5 Kwietnia 2010 #2 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Przede wszystkim naczynie przelewowe bezpośrednio z ZASILANIA a nie z powrotu Cytuj
lolosko Opublikowano 5 Kwietnia 2010 #3 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 pompa za zaworem mieszjącym!inaczej nie bedzie działac Cytuj
Tylda111 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor #4 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 załączam poprawiony schemat czy to ma prawo działać?? Jak ze srednicą rur?? czy mógłbym ja troszke zmniekszyć?? PZDR Cytuj
lolosko Opublikowano 7 Kwietnia 2010 #5 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 a w czym bedzie instalacja wykonana?piszesz fi 16 fi 20 fi 32 towyglada jak by w pp bylo! Cytuj
mironw Opublikowano 17 Kwietnia 2010 #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Przede wszystkim naczynie przelewowe bezpośrednio z ZASILANIA a nie z powrotu witam a dla czego nie z powrotu ,tylko dodać rure bezpieczeństwa do zbiornika wyrównwczego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi