ArekG92 Opublikowano 8 godzin temu #1 Opublikowano 8 godzin temu Cześć wszystkim, w domu będę posiadał: - łazienkę z wanną - łazienkę z prysznicem (klasycznym) - rodzina 2+2 Teraz pytanie czy przy piec gazowym jednofunkcyjnym wystarczy zasobnik 100l? czy od razu robić 200l? Praktycznie codziennie ktoś kąpie się w wannie ale w ciągu dnia to w sumie ciepła woda idzie w małych ilościach. Proszę o radę Pozdrawiam Cytuj
sambor Opublikowano 7 godzin temu #2 Opublikowano 7 godzin temu Montuj 200l - będzie zgodne z normą i zdrowym rozsądkiem. Choć moc kotła musi być min 18kW. 1 Cytuj
ArekG92 Opublikowano 7 godzin temu Autor #3 Opublikowano 7 godzin temu Dziękuje, czy piecyk RED by Termet II 25 (zależy mi na termet) będzie ok? czy coś innego? Cytuj
ArekG92 Opublikowano 6 godzin temu Autor #5 Opublikowano 6 godzin temu Widzę, że ten wyżej jest już chyba jakiś stary i pytanie który będzie ok? Według wytyczny Kotły gazowe jednofunkcyjne CRYSTAL III ECOCONDENS CRYSTAL II PLUS (ten ma najmniejszą modulację ale też najniższą sprawność) ECOCONDENS NEX ECOCONDENS SLIM GOLD PLUS II (ten ma dość niską modulację i wysoką sprawność) SILVER PRO TERMET APLA W kotłowni mam 2 skrzynki i będą jeszcze jakieś "sprzęgła". Nie mam grzejników, podłogówka 100% ok 190-200m2 na jednym poziomie (parter) Który z tych wyżej będzie cacy i moc 20KW będzie wystarczająca przy zbiorniku 200l? Dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi