maniur Opublikowano 20 Sierpnia #1 Opublikowano 20 Sierpnia Witam, mam zamiar, a w zasadzie póki co jestem zmuszony, podłączyć nowy kocioł na pellet do wkładu kominowego po kotle olejowym. Wkład MKS D=1.20, W=0.60 . Wkład włożony do komina ceglanego, długości ok 11 m, wewnątrz budynku. Wiem że powinien być o gr. 1,0 mm , w zamyśle ten będzie do wymiany powiedzmy za dwa lata. Ma szanse wytrzymać, czy z dużym prawdopodobieństwem rozleci się przed końcem sezonu grzewczego? Cytuj
sambor Opublikowano 20 Sierpnia #2 Opublikowano 20 Sierpnia Teoretycznie wkład wytrzyma, tylko to też zależy od samego kotła - może być za mała średnica przewodu kominowego. Cytuj
maniur Opublikowano 21 Sierpnia Autor #3 Opublikowano 21 Sierpnia Dzięki za odpowiedz. Tak szukam kotła z wyjściem czopucha o fi maks. 1,20 (temat w kotły pelletowe: Modernizacja kotłowni po pożarze). Poważnie myślę nad RTB. Cytuj
sambor Opublikowano 21 Sierpnia #4 Opublikowano 21 Sierpnia Godzinę temu, maniur napisał(a): Poważnie myślę nad RTB. Dobry wybór Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi